Sokolov: V kině Alfa bude režisér Benjamin Tuček

Třetí říjnový pátek bude v sokolovském kině opět slavnostní. Plánovanou premiéru české komedie Mars doprovodí i samotný režisér a scénárista Benjamin Tuček. Jako třešnička na dortu vystoupí o patro níž v Music clubu Alfa kapela Elektrický oslík.

dezinfekce

Snímek Mars není jen další česká komedie, je to tak trochu sci-fi a ještě k tomu festivalový snímek. Co je na něm ale nejzajímavější, je fakt, že se natáčel na vědecké základně v Utahu, kde jsou simulovány podmínky planety Mars. A 13-ti členný tým Bena Tučka se tak zapsal jako první, kdo v Mars Desert Research Station realizoval filmové natáčení. Tuto šanci dostali díky soutěži, kterou samotná základna vyhlašuje. Mezi všemi geologickými a psychologickými týmy byli totiž jediní, jejichž mise měla za úkol natočit zde film. Dle slov pana Tučka to nebyl zrovna lehký úkol už proto, že filmařský štáb představoval jen šest lidí a pracoval se sedmi herci.

Film samotný je především o mezilidských vztazích – mezi lidmi s různými zájmy, cíli a povahou, kteří spolu najednou musí trávit veškerý čas v malém prostoru za nehostinných podmínek. A to už připomíná český kinematorepertoár poněkud více. Tak jako tak doporučujeme na premiéru tohoto snímku dorazit zvlášť proto, že ho přijede představit samotný režisér. Benjamin Tuček, též scénárista a spisovatel, má na svém kontě řadu dokumentárních filmů i úspěšných celovečerních děl jako je například Protektor, Děvčátko nebo ze seriálů oblíbený Kancelář Blaník.

19. října se ale nebude v Alfě jen promítat. Po skončení filmu se přesouvá zábava do kinokavárny, kde zahraje doktorská kapela Elektrický Oslík. Kluci z Oslíka hrají covery známých rockových i popových písniček a na pódiu to umí rozjet. 


Zdroj: město Sokolov


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy