Sokolov: Úpravy kruhových objezdů pokračují (TV Západ)

Dlouhodobá nespokojenost města Sokolov s podobou okružních křižovatek v intravilánu vedla k projektu převzetí a zvelebení těchto vstupních míst.

dezinfekce

Úpravy zahrnují kromě zeleně i symboly, které přibližují historii i význam města.

„Proto jsme se přede dvěma lety ve vedení města domluvili a požádali jsme kraj, abychom si mohli vzít kruhové objezdy do správy. Bylo to z toho důvodu, že v momentě, kdy kdokoliv přijíždí do Sokolova nebo projíždí Sokolovem, vnímá kruhové objezdy jako vizitku města. Je to vlastně první, co člověk v Sokolově vidí. Pro nás samotné byla překvapivá fáma, která se městem šířila, že vynaložíme miliony na úpravu kruhových objezdů. Není tomu tak. Myslím si, že náklady na kruhové objezdy tak, jak se zatím podařilo nějak zkrášlit, např. sokol, který se lidem opravdu velmi líbí, jsou na to velmi dobré ohlasy, stál 28 tisíc, důlní vozíky jsme dostali darem od spol. Sokolovská uhelná, opravdu nebyly veliké. Daleko více finančně náročné byly úpravy zeleně. Tam se pohybují ceny v řádu kolem 400 tisíc za pět kruhových objezdů,“ uvedla místostarostka Sokolova Renata Oulehlová.

Dočkat by se mohl i třetí kruhový objezd u gymnázia, kam by mohla přijít socha.

„Chtěli bychom ještě jeden kruhový objezd osadit svatou Barborkou, patronkou všech horníků. Jsme hornické město, tak si myslíme, že by se to k tomu hodilo, ať chrání naše město. Rádi bychom kruhový objezd, který je u městského úřadu, oživili nějakým vodním prvkem, protože tam je přivedena voda,“ dodala Oulehlová.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy