Sokolov: Únik chemikálie. Očekávejte zdržení, provoz bude uzavřen delší dobu

Kvůli úniku menšího množství chemikálie z automobilové cisterny, která tuto látku přepravovala, byla dnes kolem 13 hodiny uzavřena Tovární ulice a část ulice K. H. Borovského ve směru od křižovatky s Tovární k výpadovce ze Sokolova na dálnici D6.

dezinfekce

Podle informace Hasičského záchranného sboru není nikdo v bezprostředním ohrožení, ze znečištěné komunikace je ale třeba chemickou látku odstranit. Trvat to patrně bude delší dobu, poté bude provoz opět obnoven.

Po kamionu, z něhož chemikálie unikala, začala okamžitě pátrat Policie ČR. Podle mluvčího krajských hasičů Martina Kasala znají policisté typ automobilu i jeho registrační značku, takže by neměl být problém s jeho dohledáním. Což už se možná stalo.

„Nebezpečí z této chemikálie by hrozilo pouze při bezprostředním nadýchání. Nesmí se ale dostat do vodního toku ani do kanalizace. Proto hasiči celou znečištěnou trasu důkladně uklidí s pomocí sorbentů. To ale nějaký čas potrvá,“ uvedl mluvčí hasičů.

V úseku, kde došlo k úniku, se staly tři dopravní nehody - bez zranění. O tomto jsme vás krátce informovali na našich facebookových stránkách.

Zdroj: Vladimír Meluzín, tiskový mluvčí Městského úřadu Sokolov 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy