Sokolov: Ulici 5. května pokryje žulový povrch

Ještě před Vánoci mají být hotovy stavební práce v ulici 5. května. Náročná rekonstrukce bude stát bezmála 4,5 milionu korun. Město se rozhodlo, že namísto dosud využívané zámkové dlažby, položí žulové desky.

dezinfekce

„Stojí nás to trochu víc, než zámkové kostky, nicméně od žuly si slibujeme dlouhodobou životnost a nový, moderní vzhled,“ komentoval investici starosta Jan Picka.

Kromě položení nového povrchu, dojde k odvodnění, výměně veřejného osvětlení a přibude nový mobiliář. V současné době probíhají další práce na sousedním nábřeží Petra Bezruče. Vodohospodáři tady vyměňují vodovodní řád. Zatím v první části k lávce přes Lobezský potok, zbylý úsek pak dokončí na jaře 2018. Po té město plánuje opravu celého nábřeží v hodnotě 12 milionů korun.

„Tato ulice už je v havarijním stavu. Na komunikaci jsou prohlubně, velmi špatně se tady parkuje, kořeny mohutných stromů zvedají vozovku, což už samozřejmě není úplně bezpečné,“ zdůvodňuje investici starosta.

„Město v projektu počítá s novou výsadbou i novým povrchem, aby tato ulice měla konečně reprezentativní podobu,“ dodává Jan Picka.

O investici budou ještě rozhodovat zastupitelé.

Starosta dále uvedl, že město se již teď připravuje na rozsáhlou rekonstrukci nám. Budovatelů. Předpokládané náklady dosahují 32 milionů korun. Probíhají rovněž sondy, které mají ukázat, zda bude v místě možné budovat i podzemní parkoviště. 

O opravě ulice Petra Bezruče jsme vás informovali zde.


Zdroj: město Sokolov

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy