Sokolov: U města chtějí testovat vozy BMW

U Sokolova možná vznikne zkušební centrum automobilového koncernu BMW. Na spolupráci s jeho budováním se ve smlouvě se zahraniční automobilkou dohodly společnosti Sokolovská uhelná, a.s., Sokolovská vodárenská, s.r.o., město Sokolov, obce Vintířov, Lomnice a Dolní Nivy.

dezinfekce

 „Osobně jsem se zúčastnil jednání zastupitelstva v Dolních Nivách a jsem velmi rád, že souhlasné stanovisko zdejších představitelů završilo uzavření zmíněné úmluvy. Je to další krok k realizaci samotné výstavby, což je pro region obrovský úspěch, který oceníme nejenom my, ale zejména generace, které přijdou po nás,“ komentoval starosta Sokolova Jan Picka.

Na projektu se bude podílet i Karlovarský kraj, který vytvoří především dopravní infrastrukturu. Ten s firmou sepsal memorandum již začátkem tohoto roku. Nové testovací centrum má nabídnout stovky pracovních míst. Projektem se teď bude zabývat vláda. 

"BMW Group našla u Sokolova ideální podmínky a území, které potřebujeme pro testování vozidel. Bude to první vývojové centrum společnosti ve východní Evropě. Spolupráce s majitelem nemovitosti, společností Sokolovská uhelná, a všemi politickými představiteli byla dosud extrémně pozitivní a je založena na vzájemné důvěře. V plánovaném zkušebním centru v Sokolově bude BMW Group nadále pokračovat v průkopnických tématech, jako je elektrifikace, digitalizace a automatizované řízení - například pomocí bezpečnostních testů pro asistenční systémy. Konkrétně hodláme provádět testy pro vývoj a validaci asistenčních systémů řidiče pro částečně a plně automatizované řízení - stejně jako testy pro vývoj vozidel s alternativními pohony a testy zajištění kvality," uvedl Johannes Maierhofer, BMW AG, vedoucí projektu nového zkušebního centra u Sokolova.

O uzavření smlouvy mezi Karlovarským Krajem, BMW AG a SU jsme informovali zde


Zdroj: město Sokolov


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy