Sokolov: Třetí adventní neděle ve znamení dobra a vzájemné pomoci

Letošní vánoční období se ponese kromě jiného i v duchu dobrých skutků. Dne 17. prosince proběhne na velkém sále Hornického domu vánoční charitativní jarmark. Prodávat se zde budou ruční výrobky z celé České republiky.

dezinfekce

Jarmark nabízí možnost zakoupení produktů od profesionálů i od lidí, kteří zkrátka vyrábějí s láskou. Půjde o pohodové adventní odpoledne s vánoční atmosférou, kdy bude možnost zazpívat si koledy s Ájou Shirmanovou, dát si čaj a nějaké dobroty dělané doma s láskou, s dětmi si ozdobit vánoční perníček nebo vlastní cupcake, anebo třeba napsat přání onkologicky nemocným dětem.

Pro ně je totiž celá tato akce určena. Celý výtěžek z jarmarku poputuje na účet Nadačního fondu Šance onkoláčkům. Celá akce bude symbolicky zakončena na náměstí Budovatelů. Každý návštěvník, který přispěje do celkové částky, se podepíše na lampion štěstí, který bude vyslán do nebe jako poděkování všem, kterým není osud ostatních lhostejný.

Dobročinný počin má ve spolupráci s Městským domem kultury na svědomí v charitativních akcích zběhlá Petra Šetele. V rámci jarmarku oslovila s pomocí sociálních sítí na stovky lidí z celé republiky. Společně s kamarádkami a manželem se navíc rozhodli pomáhat oficiálně a od ledna zakládají nadační fond Štěpánka. Chtějí dávat tam, kde je to nejvíce potřeba – do srdcí nemocných dětí. Jak sama zakladatelka říká, sbírek na léky a přístroje pro nemocné je spousta, málokdo se ale stará o to, aby byl jejich život naplněný radostí, láskou a zábavou. Proto mají v plánu vybírat peníze z charitativních akcí například na dovolenou pro celou rodinu, setkání se známou oblíbenou osobností, koncerty, adrenalinové zážitky a mnoho dalšího.

„Lidí, kteří potřebují pomoci je velká spousta a naštěstí je i hojně zastoupena ta druhá strana, která chce pomáhat. Akce mají vzestupnou tendenci, každá další sbírka je hodnotnější, a my tak můžeme rozdávat čím dál větší radost,“ zmiňuje nadšeně zakladatelka nadace Petra.

Město Sokolov paní Šetele velice děkuje, a to nejen za poskytnutí informací, ale především za její energii a vůli pomáhat druhým. Každému tak ušlechtilému počinu město fandí a doufá, že ohlas všech následujících dobročinných akcí bude jen sílit.


Zdroj: město Sokolov


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy