Sokolov: Tenisový areál se možná rekonstruovat nezačne (TV Západ)

Plánovaná rekonstrukce zázemí tenisového areálu na Baníku v Sokolově je v ohrožení. Tenisté informovali vedení města o tom, že nesouhlasí s termínem prací a žádají jejich posunutí.

dezinfekce

„Udělal se projekt po domluvě s tenisty, vše se s nimi konzultovalo, aby to bylo pro ně dispozičně co nejvýhodnější. Poslední informaci, kterou jsme měli, byla taková, že by bylo nejlepší zrekonstruovat či postavit objekt přes zimu. Proto jsme měli připravené na včerejší jednání Rady výběrové řízení na zhotovitele stavby. Ale přišel email od tenistů, že jim bohužel nevyhovuje termín, jaký jsme původně nastavili, že se po domluvě s nimi bude stavět přes zimu, a že potřebují, aby se začalo stavět až příští rok na jaře, někdy začátkem dubna. Z tohoto důvodu jsme materiál ze včerejšího jednání Rady stáhli. Budeme se snažit s tenisty ještě domluvit na nějakém řešení, protože i nám je to samozřejmě líto. Chtěli jsme, aby měli vyhovující podmínky, a to hlavně pro děti a mládež, aby se jim tam dobře trénovalo a pobývalo. Ještě to nezatracujeme, ale jisté je, že pokud se nezačne stavět letos, kdy je nejen stavební povolení a projekt, ale jsou i alokovány finanční prostředky ve výši 8 milionů bez DPH. Tolik by měla rekonstrukce stát. Tak uvidíme, co bude, protože jinak bychom tuto částku na konci roku vraceli do rozpočtu a nevíme, jak to bude v příštím roce,“ vysvětlila postoj města Renata Oulehlová.

Do obnovy sportovišť se v Sokolově investovalo za poslední 4 roky okolo 150 milionů korun. Dočkat by se měly i šatny na sousedním zimním stadionu.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy