Sokolov: Strážníci zachránili psa. Byl zaklíněný v plotě

Strážníci Městské policie Sokolov mají každý měsíc plné ruce práce s řešením zdánlivě banálních věcí, jako je nesprávné parkování, rušení nočního klidu nebo odchyt zatoulaných zvířat. Občas je ale jejich služba „zpestřena“ i případy ne zcela obvyklými. Co například je zaměstnalo v dubnu?

dezinfekce

Když potřebují pomoc zvířata…
Tam hlavu prostrčit šlo, zpátky už nikoliv. Tentokrát se ovšem nejednalo o zvídavé dítě, nýbrž o psa, který se zaklínil v plotě ve Vítkovské ulici. Dopadlo to dobře, za asistence strážníků se podařilo hafana vyprostit. Dobrý konec měl i případ s papouškem, na jehož poletování mezi stromy v ulici K. Čapka byla městská policie upozorněna. Hlídka vyrazila na pomoc, ovšem na místě vyšlo najevo, že papoušek se pouze „venčil“ a majitel si ho zavolá. Hlídka MP pomohla i zraněnému holubovi poté, co na něj upozornil všímavý občan. Ptáka si převzala záchranná stanice zvířat a strážníkům nezbývá než věřit, že se opeřenec zotavil. Nového či původního majitele se snad dočká také kočka, která vytrvale následovala jednoho ze Sokolováků, až muž nevydržel a zavolal strážníkům, že se patrně malá šelmička někomu ztratila. Odchycené zvíře putovalo na záchytku (kočičí).

Vyhasl gril
Že nastala sezona grilování, můžeme zjistit i na některých místech v Sokolově. Na linku 156 kdosi oznámil, že se v Hornické ulici za jedním z domů pořádá „grilovačka“ a maso si tady připravují „nepřizpůsobiví občané.“ Strážníci zjistili, že před nimi už přijeli na místo kolegové z Policie ČR a akce skončila uhašením grilu.

Chcete si vybavit byt, garáž, chalupu? A levně?
Pokud si chcete vybavit byt, garáž či chalupu, nemusíte vždy nutně zamířit do specializovaných prodejen. Stačí si všímat, co se děje u kontejnerů nebo před domy. Strážníkům například lidé oznámili, že vedle domu ve Spartakiádní ulici stojí na trávníku manželská postel. Vzhledem k tomu, s čím se v poslední době ve městě strážníci setkávají (respektive s kým), bylo s podivem, že v posteli nikdo nespal. Každopádně hlídka našla majitele postele a ti se postarali o její odvoz. V Heyrovského ulici stál u kontejnerů dokonce sprchový kout. I v tomto případě se našel původní vlastník, odstavil ho zde při rekonstrukci bytu. Sedací souprava pak byla k dispozici ve vnitrobloku za domem na náměstí Budovatelů. Strážníci se táží - Vážení spoluobčané, slyšeli jste o sběrném dvoře?

Den plný nálezů (všeho možného)
Tolik nálezů v jeden den snad ještě městská policie neevidovala. Nejdříve se objevila ve schránce důvěry v Rokycanově ulici ztracená platební karta, ve stejné schránce se ještě týž den objevilo osvědčení o registraci vozidla Mercedes - Benz včetně zelené karty, a to vše v platovém pouzdru. A do třetice v téže schránce – občanský průkaz. Kromě toho ještě ve stejný den poctivý nálezce předal strážníkům koženkovou bundu včetně obsahu kapes, jíž našel na mostě v Nádražní ulici. A aby toho nebylo málo, na služebnu občanka přivedla psa, kterého našla pod panelovým domem v Mičurinově ulici.

Čekáte na balík? Někdy se také nedočkáte…
Po ulici K. H. Borovského uháněla bílá dodávka jisté přepravní společnosti a za jízdy z ní padaly balíky. Nedovřené dveře automobilu se prostě otevřely a už to lítalo. Protože se přivolaná hlídka městské policie na čísla uvedená na balících nedovolala, skončily v dočasné úschově na služebně.

Ležel na břehu jako vyvržený vorvaň
Kdo by neznal jednu ze známých hlášek z kultovního filmu Účastníci zájezdu, kterou v tomto případě pronesla Eva Holubová. Obdobné hlášení přijala městská policie. Nejednalo se ovšem o pláž, nýbrž břeh řeky Ohře u ulice Svatopluka Čecha. Strážníci se dozvěděli, že tam leží nahý muž. Při vyšetřování vyšlo najevo, že byl nahý jen do poloviny těla, opaloval se a byl to německý státní příslušník. Hlídka muže poučila, jak se ve městě chovat a z místa ho vykázala.

Nerozebírali, opravovali
Na linku 156 kdosi anonymně oznámil, že na parkovišti u ulice Mánesova skupinka našich spoluobčanů rozebírá automobil Škoda Superb. Hlídka zjistila, že dva muži vozidlo nerozebírají, ale údajně opravují. Strážníci je upozornili, že parkoviště není místo určené na opravy tohoto druhu. Po celou dobu servisního zásahu oněch mužů bylo místo sledováno kamerovým systémem. Protiprávní jednání zjištěno nebylo, automechanici si po sobě i uklidili.

Zmatený muž se hrabal v květináčích
V brzkých ranních hodinách zaznamenal kamerový systém na Starém náměstí podivné dění. Jakýsi muž se tam hrabal v květináčích, lezl pod lavičky a snažil se dostat do cedulí a nástěnek. Hlídka městské policie zjistila, že se jedná o bezdomovce, který byl evidentně pod vlivem. Byl zmatený a mluvil nesmysly. Z muže nebyl cítit alkohol, tudíž nebyl důvod k převozu na záchytku. Případ byl konzultován s Policií ČR, která přijela na místo z důvodu provedení testu na drogy. Osoba byla posléze vykázána z místa.

Na dětském hřišti se nekouří
Strážníkům volal obyvatel města, že na dětském hřišti v ulici Švabinského v Sokolově kouří žena, která s tím odmítá přestat. Podezřelá pak hlídce tvrdila, že na hřišti nekouřila, pouze prý držela típnutou cigaretu. Dostalo se jí náležitého poučení, že na dětském hřišti je kouření zakázáno a pokud by se to opakovalo, bude věc důsledně řešena. Tak snad si dá říci…


Zdroj: město Sokolov


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 13.05.2019 10:00




0 +
 

Hlavní zprávy