Sokolov: Stavba cyklostezky dočasně omezí provoz na kruhovém objezdu

Výstavba nové cyklostezky mezi Dolním Rychnovem a Sokolovem, která začala letos na jaře, značně postoupila a dostala se až do prostoru první okružní křižovatky před Sokolovem ve směru od Dolního Rychnova.

dezinfekce

A právě kvůli napojení na pokračování trasy po Sokolově bude kruhový objezd postupně uzavírán. Řidiči musí počítat s dočasnými omezeními provozu a objížďkami, které budou po dobu uzavírek řádně vyznačené.

V termínu od 30. září do 15. října bude uzavřen jízdní pruh ve směru Dolní Rychnov na vjezdu do ulice Chebská. Od 16. října do 30. října pak bude uzavřen jízdní pruh v ulici Chebská ve směru výjezdu od Dolního Rychnova a rovněž bude uzavřen výjezd na silnici II/210 ve směru k rychlostní komunikaci. Budou stanoveny objízdné trasy, a to přes Ranžír, pro MHD a linky přes Dolní Rychnov.

Společná stezka pro cyklisty a chodce mezi Sokolovem a Dolním Rychnovem povede z části podél frekventované komunikace III/21026 v ulici Chebská a spojuje město Sokolov s obcí Dolní Rychnov. Stezka začíná v obci Dolní Rychnov v místě, kde se setkává ulice Revoluční a Chebská. Stezka je vedena po pravé straně silnice ve směru jízdy do Sokolova. U kruhové křižovatky přechází stezka přes silnici III/2016 nově vybudovaným sdruženým přejezdem pro cyklisty a přechodem pro chodce. Za kruhovou křižovatkou se stezka napojuje na stávající asfaltovou stezku. Trasa stezky je vedena podél areálu gymnázia, za klášterem a poté bude napojena na stávající Páteřní cyklostezku Ohře. Celková délka této stezky je 1 188 metrů. S výjimkou určitých úseků bude dva až dva a půl metru široká a poslouží chodcům i cyklistům.  V blízkosti kruhové křižovatky je stezka navržena jako dělená (pás pro chodce o šířce 2,5 m a pás pro cyklisty o šířce 3 až 3,5 m).


Zdroj: město Sokolov


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy