Sokolov: Stavba Čtyřky i knihovny pokračuje (TV Západ)

Potíže během nouzového stavu se zatím výrazněji nedotkly velkých investičních akcí v Sokolově. Dvě největší akce běží a vše zatím nasvědčuje tomu, že se stihnou termíny dokončení.

dezinfekce

„Velké investiční akce, které jsme začali realizovat ještě před koronavirem, tak ty samozřejmě probíhají dál, byť s určitými omezeními, protože i společnosti, stavební firmy, které realizují tyto zakázky, tak mají také své problémy. Ať už je to přímo s dělníky, kteří jsou např. v karanténě. Poslední dobou se začínají čím dál více objevovat zprávy, že i zahraniční dělníci, kteří na mnoha stavbách pracují, tak odjíždějí domů ke svým rodinám. Nicméně k současnému dni, k této hodině, nevíme o tom, že bychom úplně nějakou stavbu zastavovali. Začínají nabírat trošku nějaká zpoždění, která mnohdy nejsou ani způsobena koronavirem, ale třeba i počátečním rozjezdem stavby,“ popsal místostarosta Sokolova Jan Picka.

Rekonstrukce dvou budov na Starém náměstí na novou Městskou knihovnu byla na týden přerušena. Stavaři se mezitím vybavili ochrannými prostředky a vrátili se na staveniště.

„Věříme, že byť s mírným zpožděním, tak ten náš slib, že 1. září otevřeme novou knihovnu, stále platí. Také probíhají práce na domu, kde budeme poskytovat 24hodinové služby pro seniory. Dodělává se zázemí pro tenisty. A jeden z velkých úkolů pro Radu a zastupitelstvo je, jak zrekapitulovat možná přehodnotit velké investiční záměry, které jsme měli ještě v letošním roce naplánovány,“ popsal místostarosta Sokolova Jan Picka. 

Letošní rozpočet odboru rozvoje města činí zhruba 282 milionů korun. Čtyřka a knihovna vyjdou společně více než polovinu z této částky. 

https://www.sokolov.cz/novinky/aktuality_mu/prace-na-nove-knihovne-uz-zase-pokracuji-46817 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy