Sokolov: Starosta Jan Picka blahopřál k životnímu jubileu

Na žádost rodinných příslušníků gratulují představitelé města občanům Sokolova, kteří se dožili významného životního jubilea. Ve středu 7. března byl k 90. narozeninám panu Oldřichu Zikovi osobně blahopřát starosta Sokolova Jan Picka. S bonboniérou a květinou přál hlavně pevné zdraví.

dezinfekce

Pan Oldřich Zika je rodilý Ostravák. Do regionu přišel v roce 1965, coby příslušník Okresní vojenské správy. Sloužil v Chebu, Kraslicích a nakonec v Sokolově. Vojenskému povolání se věnoval celý život. Se starostou Janem Pickou také mimo jiné hovořil o vojenské škole, jejíž pobočka má v září otevřít právě v Sokolově. Což oslavenec velmi ocenil.

„Hned se pozná vojenská preciznost a odolnost. Přeji panu Oldřichovi i rodině, ať elán vydrží, co nejdéle,“ řekl starosta Jan Picka, který se obdivoval i jeho bohaté sbírce kaktusů.

Pan Oldřich dodnes čte bez brýlí, stále si udržuje přehled o veřejném dění u nás i ve světě. Jeho den začíná v půl sedmé ráno, kdy jde do obchodu pro čerstvé noviny a dvě housky, každý den.

„Jsem už tak zvyklý, celý život,“ pověděl.


Zdroj: město Sokolov

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy