Sokolov: Sobotní závody uzavřou komunikace

V pátek 22. a v sobotu 23. června 2018 pořádá Městský dům kultury Sokolov oblíbenou akci Hurááá, prázdniny. Každoročně je součástí Sokolovský 1/4 maraton a Mezinárodní soutěž ohňostrojů.

dezinfekce

Pořadatel letos nachystal několik novinek. Tradičně je ale nutné počítat s dopravním omezením. Uzavírky přinesou zejména běžecký závod a Barevný běh, letošní novinka. Potrvají však jen pár minut.

Sokolovský 1/4 maraton startuje v sobotu 23. června 2018 v 11 hodin dopoledne. Startem i cílem bude tradičně sportovní hřiště u ISŠTE. Trasa pro běžce bude značená páskami a zábranami. Dopravy se závod dotkne na trase od okresního soudu směrem k dopravnímu terminálu až k odbočce na Citice. Trasa pak pokračuje kolem Ranžíru, v Citicích přes most cyklostezkou zpátky do Sokolova. Právě tato část bude v průběhu celého závodu cyklistům zcela uzavřená. Od finančního úřadu se pak poběží přes Staré náměstí kolem OD Výběr k zámeckému parku, městské tržnici a ulicí Nábřežní, Rokycanova přes Lobezský potok na nábřeží Petra Bezruče k Hornickému domu. Tady bude silniční doprava svedena do levého jízdního pruhu. Naproti tomu silnice v ulicích Odboje a Pionýrů před I. základní školou bude až do konce závodu uzavřena úplně. Trasa Sokolovského 1/4 maratonu. 

Letos do běžného provozu částečně zasáhne rovněž Barevný běh, nově připravená akce. Tříkilometrový zábavný závod startuje ve 14 hodin na Starém náměstí, kde bude rovněž cíl. Omezení jsou ale v tomto případě velmi krátká. Týkají se například ulic Zámecká, Rokycanova, nebo Rooseveltova. Chodci pak nepřejdou na chodníky v Husových sadech, zámeckém parku a v ulicích Husitská a Jeronýmova. Trasa Barevného běhu. 

Pohádková putovní hra pro děti Se Sokolníčkem do pohádky, která začíná v areálu Bohemia ve 13 hodin, pak zcela uzavře in-line dráhu. A to až do 17 hodin.

Na vše budou dohlížet dopravní policisté a regulovčíci. 

Internetové registrace končí 21. června 2018 o půlnoci. Více na webu zde.

Parkování
Na Hurááá... víkend  do Sokolova každoročně zavítá až 40 tisíc lidí. Město má po oba dny, 22. a 23. června 2018, připravených několik záchytných parkovišť:
– parkoviště u chemických závodů,
– v ulici Karla Čapka a Karla Hynka Máchy (u zahrádek),
– areál Bohemia písková i travnatá plocha,
– nám. Budovatelů,
– parkoviště před OD Ural,
– areál Sokolovské bytové,
– ulice Komenského.

Město upozorňuje, že pořadatelé letos zrušili provizorní parkoviště v ulici K. H. Borovského (tzv. Chemičák).

Jinak mohou řidiči parkovat tam, kde to nebudou zakazovat dopravní značky.

Dále město prosí řidiče i chodce o shovívavost a dodržování pokynů pořadatelů, omlouvá se za případné komplikace a děkuje za pochopení.

Hurááá, Sokolov vítá prázdniny
Přijměte pozvání na další program, který se odehraje především v areálu Bohemia. Připraven je Den s Policií ČR, zmíněná putovní hra pro děti Se Sokolníčkem do pohádky a samozřejmostí je bohatá nabídka koncertů, stánkový prodej, pouť a třešničkou na dortu je bombastická Mezinárodní soutěž ohňostrojů. 

O akcích jsme vás informovali již zde.


Zdroj: město Sokolov

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy