Sokolov: Šikovní školáci si užívali soutěže a také se něčemu přiučili

Sportovní a současně i vzdělávací akce s názvem Šikovný školák se ve čtvrtek 23. května zúčastnilo 450 žáků ze základních škol v Sokolově a také z Březové. Jedna z největších akcí svého druhu v regionu se konala na fotbalovém hřišti FK Baník. Posedmé ji pořádala Nemocnice Sokolov a podruhé byl spoluorganizátorem fotbalový klub FK Baník Sokolov.

dezinfekce

Školáky přivítali sokolovský místostarosta Jan Picka a ředitel sokolovské nemocnice Jaroslav Kratochvíl. Podívat se přišel i místostarosta Karel Jakobec. Pak už děti čekala jednotlivá stanoviště, kde plnily různé úkoly a za jejich absolvování získaly drobné odměny. Ani letos nechybělo stanoviště Městské policie Sokolov a profesionálních hasičů. Nemocnice Sokolov měla pro děti připravené kurzy zdravovědy i zábavné soutěže. Fotbalisté a hokejisté Baníku si přichystali stanoviště se sportovními úkoly, kde prověřili fyzickou zdatnost, obratnost a vytrvalost dětí. Hasiči a strážníci přichystali soutěže související s prevencí.

"Akce zapadá do našeho vzdělávacího programu v rámci Ochrany člověka za mimořádných událostí, děti si opakují telefonní čísla složek integrovaného záchranného systému a seznamují se s ukázkami nebezpečných situací a jejich řešením," uvedla třídní učitelka 2. Základní školy v Sokolově Iva Brachtlová.

Šikovného školáka si pochvaluje i ředitel sokolovské nemocnice Jaroslav Kratochvíl.

"Je výborným příkladem skvěle zorganizované akce, která má v našem městě synergický efekt plynoucí z významu všech subjektů, které na jeho průběhu spolupracují. Ať už jsou to sportovní kluby, státní instituce nebo soukromé subjekty. Takové akce jsou v Sokolově vítané," konstatoval ředitel.

"Měli jsme připravených 13 stanovišť, na kterých se děti rozhodně nenudily. Celý den si hrály a přitom si nenásilně osvojily důležitá pravidla praktického života. Tradičně atraktivní byly takzvané opilecké brýle, které simulují, jak svět vnímá člověk pod vlivem alkoholu. Zajímaly se také o vybavení hasičského vozu," poznamenala další klíčová osoba celého projektu Petra Božeková Makoňová, obchodní ředitelka FK Baník Sokolov.

O konání této akce jsme vás informovali zde.


Zdroj: město Sokolov


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy