Sokolov: Šest lokalit ve městě bude bez pravidelné seče

Šest lokalit, kde se nebude pravidelně sekat travní porost, vytipoval odbor správy majetku Městského úřadu v Sokolově. Učinil tak v souladu s výzvou zveřejněnou na sociálních sítích Ministerstva životního prostředí.

dezinfekce

„Delší vegetace lépe zadržuje vláhu a pomáhá biodiverzitě. Proto jak obcím, tak jednotlivcům doporučujeme omezit počet sečí a nechat trávu růst,“ uvádí se ve výzvě.

Bez pravidelného sekání tak zůstanou v Sokolově lokality na Bohemii, Mánesova ulice, v ulici Atletická, za domovem s pečovatelskou službou Pod Háječkem, v ulici Lipová a v Areálu zdraví. K seči těchto ploch dojde až na konci vegetačního období, tedy na podzim.  

Lokality pro ponechání bez pravidelné seče byly pečlivě vybrány spolu se střediskem správy zeleně městské společnosti SOTES.

Lesopark Bohemia – levá část vedle inline dráhy, pouze se sekáním kolem cest v šířce asi 1, 5 metru.
Ulice Atletická – horní část od legalizované pěšiny, již počínající luční společenstva trav. Sekání pouze pěšiny a okraje u vozovky a parkoviště.
Za DPS pod Háječkem – možnost vzniku lučního společenství trav se sekáním okrajových partií.
Mánesova - naproti čerpací stanici OMV
Ulice Lipová – levá část směrem k lesíku, plynule navazující přirozená květnatá louka.
Areál zdraví – v části vedle psího hřiště. Podmáčené území, které dává možnost vzniku vegetace vázané na specifické podmínky dané lokality.

Společnost SOTES omezí sečení trávy na dvakrát ročně, aby se podpořila biodiverzita rostlin a živočichů. Podle odborníků v přírodě výrazně ubývá hmyzu i některých druhů rostlin. Navíc místa s přirozenou skladbou zeleně mohou hmyzu poskytnout dostatek potravy a úkrytů.


Zdroj: město Sokolov


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy