Sokolov: První etapa oprav chodníků na náměstí Budovatelů skončila

V pravé části náměstí Budovatelů (ve směru od OD Ural) skončila rekonstrukce chodníku. Jednalo se o první etapu této investiční akce města. Druhá etapa je připravena na jaro příštího roku, začít by měla zhruba od konce března a opraven při ní bude chodník na levé části náměstí. Stavební práce částečně omezovaly provoz, ovlivněno bylo dočasně především parkování.

dezinfekce

„Chodníky už byly v hodně špatném stavu a jsem ráda, že je postupně dáváme do pořádku tak, aby se po nich dobře chodilo,“ uvedla starostka Renata Oulehlová. 

Součástí prací je i napojení svislých dešťových svodů do veřejné kanalizace. Stavba je rozdělená na dvě etapy. První etapu tvořil chodník na pravé straně náměstí při pohledu na Městský dům kultury. Předmětem opravy této etapy bylo vyspravení podloží a pokládka původní zámkové dlažby. Druhou etapu tvoří chodník na levé straně. V rámci druhé etapy dojde k vyspravení podloží a pokládce nové žulové dlažby stejného vzhledu jako je v ul. 5 května.

Celkové náklady na akci se pohybují kolem tří milionů korun a zhotovitelem je společnost SWIETELSKY stavební, s. r. o., která byla vybrána na základě zadávacího řízení.


Zdroj: město Sokolov

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy