Sokolov: Pro ženy a seniory je opět připraven kurz sebeobrany

Posílit si sebevědomí, zvládnout krizové situace nebo se dozvědět základy z trestního práva. A samozřejmě praktický trénink způsobů, jak čelit napadení.

dezinfekce

To vše čeká na účastníky podzimního kurzu sebeobrany pro ženy a seniory, který v Sokolově začne 19. září a potrvá tři měsíce. Kurz je pro účastníky zdarma a opět ho povede zkušený lektor, policista Jiří Matouš (vlevo) s kolegou, instruktorem z Meibukan Karatedo.

Kurzy sebeobrany pro ženy a seniory si získaly na popularitě, pod záštitou Městské policie Sokolov se konají v rámci projektu Bezpečné město už od roku 2010. A to na podzim a na jaře. Nejdříve byly jen pro seniory, o dva roky později se přidaly i ženy. Zájem o účast je poměrně značný, každého turnusu se obvykle účastní kolem tří desítek lidí. Také letos se budou scházet každý čtvrtek od 18 hodin v tělocvičně sokolovského Fitness Ural. Kurzy se staly velmi oblíbenými a řada účastníků se do nich vrací a přivádějí nové zájemce. Jedna z účastnic má za sebou dokonce už třináct ročníků.

Podle instruktora Jiřího Matouše je jedním z hlavních poslání kurzu prevence. Jeho účastníci se při výuce setkají s příklady krizových situací, které je mohou potkat nejenom na ulici. Instruktoři jim názorně ukáží technické prvky, které pomohou k účinné obraně nebo odvrácení útoku. Podstatnou část každého setkání je ale vlastní cvičení.

„Pořádat takové kurzy má určitě smysl. Nejen, že si jejich účastníci takříkajíc rozhýbou tělo a zlepší fyzickou kondici, ale také se dozví řadu užitečných informací a schází se v kolektivu,“ uvedl Petr Krágl, zástupce velitele Městské policie Sokolov.


Zdroj: město Sokolov

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 02.09.2019 16:00




0 +
 

Hlavní zprávy