Sokolov: Při požáru bytu se jedna osoba nadýchala kouře

Předběžná škoda je odhadnuta na 500 tisíc korun, příčina požáru je v šetření.

dezinfekce

Během likvidace požáru domu u sokolovské chemičky (o této události jsme informovali zde) obdrželi hasiči informaci o dalším požáru v Sokolově, a to v bytě panelového domu.

Na místo tak byly vyslány tři jednotky hasičů z první události a další posilové jednotky z okolí včetně výškové techniky z Karlových Varů.

První jednotka na místě události potvrdila, že se jedná o požár bytu v nejvyšším patře sedmipodlažního panelového domu. Uvnitř hořícího bytu nikdo nebyl, před příjezdem hasičů na místo dům opustilo několik obyvatel. Hasiči během krátké doby zlikvidovali plamenné hoření v pokoji zasaženého bytu a začali odvětrávat zakouřené prostory. Bylo nutné zkontrolovat také byty na patře, kde hořelo, a také byty pod místem požáru. Nikam jinam se oheň nestihl rozšířit. Požár si vyžádal jednu zraněnou osobu, obyvatelka hořícího bytu se nadýchala kouře a navíc byla ve špatném psychickém stavu, velitel zásahu tak povolal posádku záchranné služby, která si ženu v pokročilém stádiu těhotenství převzala a odvezla do nemocnice. Protože hasiči prohlásili vyhořelý byt na neobyvatelný, starostka města Sokolov okamžitě zařídila rodině náhradní ubytování.

Předběžná škoda je odhadnuta na 500 tisíc korun, příčina požáru je v šetření.

O tomto požáru jsme vás včera krátce informovali zde.


Zdroj: HZS Karlovarského kraje

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy