Sokolov: Přestavba tenisového zázemí začne na jaře (TV Západ)

Rada města Sokolova schválila podmínky veřejné zakázky na přestavbu zázemí tenisového klubu v areálu Baník. Náklady by se měly pohybovat do 10 milionů korun.

dezinfekce

„Po těch dlouhých letech jsme našli společnou řeč s tenisovou veřejností a tenisovým klubem. Vznikl projekt, který byl oboustranně odsouhlasen. Realizační částka je na 10 milionech korun. Tzn., že 9,5 milionu jsme jako město ochotni do realizace dát. Problém nastal v loňském roce, protože my jsme chtěli již v roce 2018 začít se samotnou realizací. Nicméně jsme byli tenisovým klubem požádáni o to, abychom ještě malinkou chvilku posečkali, protože měli, dá se říci, oprávněný strach, obavu o to, že projekt by svojí rozsáhlostí narušil možnost hrát tenis v zimě, protože tam se na zimní období, na dvou kurtech, nafukuje nafukovací hala, kterou tenisté v zimě využívají. Jejich připomínku jsme akceptovali. Nyní jsme se již shodli na termínu, že bychom rádi začali v jarních měsících. Práce by, pokud vše půjde tak, jak předpokládáme a jak bychom rádi chtěli, měly být hotovy někdy na konci letošního roku. Tzn., že malinkou částí opět zasáhneme do období, kdy tam bude realizována nafukovací hala, ale protože v té době již půjde o finále, o dokončovací práce, myslíme si, že zásah nebude zase tak velký,“ popsal místostarosta Sokolova Jan Picka.

První etapa počítá s částkou okolo 7,8 milionu korun bez DPH.

„Dojde k demolici stávajících šaten a zázemí. Postaví se tam tři objekty, kdy bude samozřejmě především myšleno na slušné šatny pro tenisty, nějaké občerstvovací místo a nedílnou součástí pak bude i sklad všeho potřebného nářadí k údržbě tenisových kurtů. Musím dodat, že projekt je plánován na dvě části. První je ta, o které jsem mluvil. A pak do budoucna bychom ještě chtěli tou nafukovací halou, nově zakoupenou, přikrýt vždy na zimu, nikoli dva, ale dokonce tři tenisové kurty. Tzn. udělat maximální komfort těm, kteří se tomuto sportu věnují,“ dodal Picka.

Druhá etapa také počítá s revitalizací 5 kurtů s opravou jejich povrchů, rekonstrukcí odvodnění, zhotovením kotvení pro nafukovací tenisovou halu a z již zmíněné dodávky nafukovací haly pro zastřešení 3 kurtů. Dále jsou součástí této etapy také ostatní drobné úpravy okolí kurtů, výškových převýšení a dosud nevyužitých ploch.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy