Sokolov: Před školami město zavede systém Kiss and Ride (TV Západ)

Projekt na zlepšení bezpečnosti dětí před sokolovskými školami představili zástupci města na tiskové konferenci. Kromě dvou základních škol, které umožňují pohodlné zaparkování rodičů a vysazení dětí, jsou ostatní zařízení problematická a u některých dochází i k porušování dopravních předpisů.

dezinfekce

„Já jsem strašně rád, že můžu všem žákům a zejména rodičům našich žáků hlásit, že město Sokolov úkol, který jsme si dali, tak téměř splnilo. Na stole už teď máme projekty, které budeme realizovat a které mají smysl. Jde o tzv. parkování Kiss and Ride. Tzn. parkování, které zabezpečí bezpečné odvezení a vyložení holek a kluků, našich malých žáků před školami. Zatímco u Základní školy Švabinského – ta je dlouhodobě bezproblémová, protože u této školy je velké parkoviště - tak musím říci, že ostatní školy měly problém. A tady ten minulý čas je opravdu na místě. Osmá ZŠ, Základní škola Křižíkova, tam se v současné době už dokončuje parkoviště, které bude sloužit nejenom k tomu běžnému parkování, ať už v ně areálu, tak také parkoviště, které vzniklo rozšířením ulice. Tam pak vzniknou minimálně čtyři místa, která budou určena výhradně pro Kiss and Ride. Tzn. vylož a jeď. Takže i tato škola už bude mít své bezpečné místo pro vykládání žáků. Největší problémy byly u Základní školy Boženy Němcové, 3. ZŠ. Tam uděláme dvě parkovací místa, protože ve stoupání jich bohužel více nelze. Ale i tato dvě místa, si myslím, velice výrazně pomohou rodičům, kteří své děti vozí až ke škole. Takže tam to budeme realizovat také v co nejkratší možné době. S vyhlídkou toho, že přibližně za rok a půl, kdy dojde ke změně územního plánu, tak tam vznikne v areálu samotné školy dalších 15 parkovacích míst. Co se týče Kiss and Ride - tak pro nás to byl velký oříšek. Byli jsme i adresáty nespokojených rodičů také u ZŠ Pionýrů, 1. ZŠ v Sokolově. A tam mám velice příznivou zprávu. Tam, kde doteď rodiče vždy tu s větší, tu s menší tolerancí Městské policie a Policie ČR vysazovali své děti, tak my ten chodník odkloníme a vznikne tam 5 parkovacích míst pro Kiss and Ride. Tzn., že na tom samém místě, ale už po technické úpravě a naprosto veřejně a v souladu s pravidly budou moci své děti rodiče vysazovat. Jeden kámen úrazu nám ale tak říkajíc ještě zůstává, a to je ZŠ Centrálka, neboli 2. ZŠ Rokycanova. Tam samozřejmě také hledáme místo pro to parkování, o kterém mluvíme, pro bezpečné vysazování dětí,“ vysvětlil obšírně starosta Sokolova Jan Picka.

Na jednotlivé projekty město má vyčleněné peníze. Projekt u Základní školy Křižíkova, který je už v běhu, vysoutěžilo město za 2,2 milionu korun.


Komentáře

  • Před 6 roky

    Je hezké že se myslí na bezbecnost děti, ale proto třeba nechápu město a potažmo Sotes, který neustále jezdí v době otevírání školy a vysazovani děti před školou v Běžecké ul. popelarsky vůz, který nejen blokuje svou velikostí ostatní rodiče, ale i ohrožuje děti kteří jdou do školy. Ptám se proč tam musí jezdit toto vozidlo zrovna v uvedený čas??? Budeme čekat až se stane nějaké neštěstí???

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy