Sokolov: Přechod pro chodce vznikne na křižovatce do Dolního Rychnova (TV Západ)

Neúnosná dopravní situace na křižovatce spojující část Sokolova s Dolním Rychnovem u sídla dopravní policie snad konečně najde lepší řešení. Na frekventovaném místě má vzniknout značený přechod pro chodce a semafory.

dezinfekce

Silnice, na které provoz po dokončení severozápadního obchvatu ještě stoupne, patří kraji.

„Nakonec jsme se domluvili, jestli mohu použít to slovo, velice jednoduše a vstřícně, a já za to samozřejmě velice děkuji, s vedením Karlovarského kraje. Ta věc se doopravdy posunula dopředu, a to natolik, že můžu slíbit všem, ať už ze Sokolova nebo z Dolního Rychnova, kteří přes tuto rušnou silnici přecházejí i několikrát denně, tak, že v roce 2018 zde bude zhotovený přechod pro chodce. My jsme se domluvili na realizaci projektu a na nákladech, které budeme hradit opravdu třetinově. Tzn. třetinou se bude podílet Karlovarský kraj, třetinou město Sokolov a třetinou Dolní Rychnov. Bude to přechod, který bude osvětlený. Bohužel pro řidiče, a to musím avizovat dopředu, technické normy nám jinou možnost nedávají, takže tam bude zase ten neoblíbený ostrůvek. Ale tak to prostě musí být, kvůli bezpečnosti chodců. Věřím tomu, že ten velký pohyb zejména školáků z Dolního Rychnova k nám do Sokolova a naopak v Dolním Rychnově je mnoho provozoven, kam chodí za prací Sokolováci, takže tento přechod opravdu velice zvýší bezpečnost právě v tomto úseku,“ vysvětlil starosta Sokolova Jan Picka.

Dalším problematickým místem je křižovatka u čerpací stanice ONO. Zde je řešení komplikovanější a potrvá déle.

„Tam je nepříjemné to, že ta křižovatka kromě toho, že je frekventovaná, je ještě nepřehledná v tom smyslu, že je mimoosá. Tzn., že ten kdo přijíždí od koupaliště nebo naopak ze shora z miniprůmyslové zóny a golfového hřiště, tak prostě ty auta nestojí přímo naproti sobě a dochází tam k situacím, kdy řidiči vlastně neví, kdo z nich může jet. Jenom shodou šťastných okolností tam nedošlo k žádné velké dopravní nehodě. My už nyní jednáme jak s dopravním inženýrem Dopravního inspektorátu Policie ČR, který se nám k tomu samozřejmě vyjadřuje, tak s vedením Karlovarského kraje a hledáme řešení, jak tuto křižovatku udělat. Nicméně jsme narazili na to, že už to opravdu musí být uděláno podle Evropských standardů. Tzn., že tam musí být přístupové komunikace pro pěší a musí tam být chodníky, které musí mít osvětlení. Ten kruhový objezd bude vyžadovat velké terénní a technické úpravy. Mluvíme teď, ale opravdu říkám číslo jen předběžné, o nákladech 12 až 15 miliónů korun,“ dodal Picka.

Na křižovatku hodlá město nechat vypracovat projekt. Na něj bude kraj hledat dotační titul, ze kterého by město hradilo neuznatelné náklady. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy