Sokolov: Poslední zápas roku ve znamení duelu s Vítkovicemi

Závěr podzimní části Fortuna:Národní Ligy obstará domácí střetnutí 16. kola proti MFK Vítkovice. Bude se tak opakovat souboj z konce července, kdy v rámci 2. kola Vítkovice porazily na svém hřišti Baník 2:0. V současné době jsou oba celky ve středu druholigové tabulky a dělí je od sebe tříbodový rozdíl. Zápas se hraje v sobotu 24. listopadu od 10:15.

dezinfekce

Vítězslav Hejret: Chceme urvat tři body
Po nepovedeném utkání s Táborskem měli baníkovci dva týdny na přípravu před dalším utkáním.

„My jsme zápas s Táborskem zhodnotili a náš výkon v tomto utkání byl celkem kvalitní, bohužel jsme nevstřelili branku, a tak první dny panovalo zklamání. Poté jsme se v tréninku zaměřili už na kondiční prvky a zdokonalení naší ofenzivní hry,“ řekl k přípravě hlavní trenér Vítězslav Hejret.

Cílem sobotního zápasu bude jednoznačně zisk tří bodů. Nic jiného Sokolovští neberou.

„Musíme urvat a s maximálním nasazením vybojovat tři body. Soupeř má 21 bodů, je ve středu tabulky a očekávám od nich také bojovný výkon. Poslední dvě kola jim příliš nevyšly, takže možná ve své hře něco změní,“ dodová.

Baníkovci půjdou do posledního podzimního utkání v roli jedenáctého celku soutěže, na kontě mají 18 bodů za 5 výher, 3 remízy a 7 porážek při skóre 13:20. V posledních kolech měli sokolovští fotbalisté skvělou fazónu, kterou však nepotvrdili v 15. kole, kdy jejich soupeřem na domácím trávníku bylo Táborsko. To využilo své šance a ze západu Čech si odvezlo výhru 2:0. Baník tak nebodoval po třech utkáních. Kvůli čtyřem žlutým kartám bude chybět Jan Mejdr.

Vítkovice letos o záchranu nehrají, bodují hlavně doma
Zatímco v loňském ročníku obsadili předposlední příčku, ze které nakonec nesestoupili do MSFL, v té letošní sezóně se vítkovickým fotbalistům daří o poznání lépe. Sestupovým pozicím se velkým obloukem vyhýbají hlavně díky domácím zápasům. V nich až do minulého kola drželi jako jediný tým ligy stoprocentní bilanci! Po šesti výhrách však v 15. kole přišla drtivá porážka 0:6 od Znojma.

V tomto utkání nastoupil ostravský klub v této sestavě: Šustr - Celba, Mikula, Cverna, Hýbl - Pašek (75. Moučka), Motyčka (46. Ožvolda), Holiš, Matěj - Súkenník - Mišinský (65. Mrázek). Kvůli disciplinárním trestům budou na západě Čech chybět Holiš se Cvernou.

Naopak venku jsou Vítkovice jeden ze tří týmů (společně s Vlašimí a Žižkovem), který ještě nezvítězil. Celkově tak Vítkovice nasbíraly 21 bodů (z toho 18 doma) za 6 výher, 3 remízy a 6 porážek při skóre 19:26. Do Sokolova přicestují jako osmé mužstvo ligy, uzavírají tedy horní polovinu tabulky. Trenér Jiří Balcárek se může spolehnout na čtyřgólové střelce Vladimíra Mišinského a Martina Maceje, v kádru jsou také zkušení obránci Cverna s Mikulou, záložníci Súkenník a Motyčka, nebo exsokolovský Končal.

Utkání 16. kola Fortuna: Národní Ligy se hraje na sokolovském Městském stadionu v sobotu 24. listopadu od 10:15 a řídit jej bude trojice sudích Emanuel Marek – Miloš Vitner, Jiří Polák. 


Zdroj: Bc. Petra Božeková, FK Baník Sokolov


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
23.11.2018 21:15




0 +
 

Hlavní zprávy