Sokolov: Policejní akce Bezpečná lokalita se konala v rámci programu Hurá prázdniny

V souvislosti s konáním akcí „Hurá prázdniny 2017“ a „Sokolovský 1 maraton“ proběhla ve dnech od 23. června do 25. června v rámci teritoria služebního obvodu OO PČR Sokolov – město policejní akce s názvem „Bezpečná lokalita“.

dezinfekce

Cílem akce bylo zajistit veřejný pořádek, bezpečnost osob, dohled nad  bezpečností a plynulostí silničního provozu, předcházení vzniku protiprávních jednání a vše související s bezpečným průběhem „Sokolovského 1 maratonu“.  V průběhu sobotního odpoledne až do nočních hodin pak policisté spolu s pořadateli řídili dopravu po městě,  aby došlo k minimálním komplikacím s parkováním a pozdějším rozjezdem velkého počtu návštěvníků.

Do policejní akce bylo nasazeno přes šest desítek policistů a přes desítku městských strážníků. Celkem byly během akce zjištěny 4 přestupky, jedna osoba po požití alkoholických nápojů mladší 18 let a jedna osoba zajištěna.

V sobotu dne 24. června od 14:00 do 18:00 hodin byl pro návštěvníky akce připraven program s policejní tématikou. Děti si mohly v policejním stánku vyzkoušet své vědomosti týkající se dopravních značek nebo tísňových linek na složky IZS. Za odměnu si vytvořily otisk svého prstu a dostaly omalovánky, pexesa, různé vystřihovánky a sladkosti. K vidění zde byly i služební dopravní prostředky Policie České republiky, a to Škoda Octavia, Volkswagen Amarok – speciální mobilní technická laboratoř a pomůcky pro práci kriminalistického technika, čtyřkolka, motocykl, radarové vozidlo a Volkswagen Transportér - určený pro výkon služby dopravních nehod. Na akci přijali pozvání i kolegové ze Spolkové republiky Německo, kteří zde taktéž vystavili své dopravní prostředky, a to osobní vozidla a motocykl. 

Návštěvníci měli také možnost shlédnout společné dynamické ukázky činnosti pořádkové jednotky Krajského ředitelství Karlovarského kraje a policistů služební kynologie. Ukázky, služební dopravní prostředky i otisky v policejním stánku měly u návštěvníků veliký úspěch. 

nprap. Kateřina Krejčí


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy