Sokolov: Podaří se škole získat desátý titul?

Unikátní bilancí se může pochlubit Základní škola Pionýrů v Sokolově. Už devět let po sobě se stala absolutním vítězem v celoroční soutěži o Putovní pohár krajské rady Asociace školních sportovních klubů žáků 2. stupně ZŠ a nižšího stupně osmiletých gymnázií v Karlovarském kraji.

dezinfekce

Na tomto skvělém výsledku se přitom rok co rok podílejí všechny děti ze školy. Letos tedy má ZŠ Pionýrů nakročeno k zisku jubilejního desátého titulu, ale lehké to určitě nebude.

Aby škola na putovní pohár dosáhla, musí bodovat v mnoha disciplínách. Ať už je to atletický čtyřboj, přespolní běh, stolní tenis, halový fotbal, florbal, házená a řada dalších.

„Musíme obsadit všechny disciplíny, proto se zapojují také žáci, kteří nejsou zařazeni ve sportovních třídách. Jsme totiž do určité míry školou sportovní, máme třídy, kam chodí převážně fotbalisté a volejbalisté,“ uvedla ředitelka školy Iveta Kořínková.

Podle ní je úspěšnost školy v tom, že do ní chodí nejen šikovné děti, ale má také šikovné učitele, kteří je dokáží motivovat.

„Děkujeme žákům, že nás naprosto skvěle reprezentují, rodičům za podporu, učitelům za přípravu a trpělivost a organizátorům soutěží za to, že nám umožňují soutěžit. Získat desátý titul je pro nás velkou výzvou,“ poznamenala ředitelka.

Že se žákům ze ZŠ Pionýrů opravdu ve sportu daří, potvrzuje i nedávný postup do celostátního finále v přespolním běhu. Mladší žáci ZŠ Pionýrů zahájili boj o postup na republikové finále v přespolním běhu již na začátku října v okresním kole. Tady si jasným vítězstvím zajistili postup do krajského kola, které se konalo v Aši.

„V krajském kole naši žáci díky své bojovností nenašli tým, který by je porazil, a díky tomu vybojovali postup na republikové finále. To se konalo 17. října v Hradci Králové za účasti všech krajů a všech kategorií. Naši hoši bojovali a nakonec se umístili na krásném 12. místě,“ dodala Iveta Kořínková.


Zdroj: město Sokolov


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 24.10.2019 14:00




0 +
 

Hlavní zprávy