Sokolov: Počet nádob na použité oleje vzroste (TV Západ)

Sběr použitých olejů z domácností v Sokolově je v současné době možný do osmi nádob. Jejich počet se má v letošním roce zvýšit.

dezinfekce

„Jako vždy na začátku roku prověřujeme, jak smlouvu s naší organizací SOTES, tak i smlouvu s EKO-KOMem, která se týká i likvidace tříděného odpadu. Musím s potěšením říci, že stupeň třídění odpadu v Sokolově stoupá. V poslední době lidé projevují zájem o to, aby mohli více třídit i tuky a oleje, které používají v domácnostech. Zájem se výrazně zvýšil. Neočekávali jsme, že by kontejnery, které v Sokolově máme, byly naplněny v takové míře, jako jsou. Těší nás dvojnásobně, že na jednu stranu se olej vrací zpátky, jako surovina a na stranu druhou nám nezatěžuje čištění odpadních vod na naší čističce. Co se týče stanovišť – v tuto chvíli máme 8 kontejnerů, ale rozhodli jsme se, že pro rok 2019 stanoviště posílíme a necháme přistavit další 4 kontejnery,“ popsal místostarosta Sokolova Karel Jakobec. 

Do nádob mohou lidé vhazovat surovinu v uzavřených PET lahvích. Olej ze smažení a další tuky z kuchyně totiž rozhodně nepatří do komunálního odpadu. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy