Sokolov: Ples města měl téma Sokolovský poklad (TV Západ)

Slavnostně nasvícený Městský dům kultury Sokolov byl v sobotu 9. února dějištěm již 27. reprezentačního plesu města. I letos měla akce své téma.

dezinfekce

„Téma letošního plesu je Sokolovský poklad a to proto, že o Sokolovu byla první zmínka před 740 lety. Máme kapacitu 900 míst a vyprodali jsme zhruba 900 míst - někoho samozřejmě schvátily nemoci, já jsem spokojený,“ uvedl ředitel pořádajícího MDK Sokolov Ladislav Sedláček.

Pro letošní rok pořadatelé upozornili předem, že se jedná o společenskou událost, na kterou by měli všichni dorazit vhodně oblečeni. U mužů se vyžadoval oblek nebo smoking, košile, kravata nebo motýlek a společenská obuv, ženy měly přijít v dlouhé večerní toaletě se společenskou obuví.

U vchodu se s každým příchozím přivítala starostka města Sokolova Renata Oulehlová, které připadla také povinnost ples zahájit. Ve foyer také hrálo příchozím dechové trio.

Ještě předtím ale připravila úvod místní pochodová kapela Bohemian Marching Band. Ta na parketě předvedla několik hitů skupiny Queen. 

Následovala laserová show, opět na písně kapely, jejíž hit Bohemian Rhapsody se stal názvem film trhající veškeré rekordy návštěvnosti.

Plesem provázela v roli moderátorky Iva Pazderková, která pozvala na pódium na zahájení starostku města. Ta ve své řeči pozdravila některé z přítomných hostů, včetně hejtmanky kraje. 

Nezapomněla také popřát k životnímu jubileu sokolovské taneční legendě.

„A já si na závěr dovolím jeden takový sokolovský poklad zmínit. Ples – to znamená tanec a mezi námi je muž, který naučil mnoho generací Sokolováků tančit. Taneční mistr, který v prosinci oslavil 91. narozeniny. Je mi ctí ho zde přivítat, prosím, zatleskejte mu, pan Josef Kábrt,“ vyzvala k potlesku pro mistra Kábrta starostka Oulehlová. 

Poté se již rozběhla zábava, kterou na hlavním sále obstarávala chebská hudební skupina Koala. 

Od devíti hodin se také spustilo vydávání cen tomboly, která čítala na tři stovky položek. Některé z nich hodnotné – televizor nebo šperky, další kuriózní – jako například výfuk do auta.

V zimní zahradě se představil herec a imitátor Petr Martinák. Ukázaly se čím dál populárnější hvězdy tanečního parketu Tomáš Boldiš a Marie Glistová. Společně tančí teprve čtyři měsíce a už získali 2. místo na mezinárodní soutěži Kaunas open v Litvě. Střídaly je sokolovské stálice při Městském domu kultury - taneční skupiny Mirákl, Anfas, Glamour, Hobby dance, Taneční klub MDK Sokolov a Taneční škola Petra Macháčka.

Hlavní hvězdou večera se stala Ivan Mládek se svou kapelou. 

Městský dům kultury se i v letošním roce dočká několika vylepšení.

„Nové dveře jsme udělali, jako vstup do velkého sálu. Nyní se bude připravovat rekonstrukce ostění a v běhu už je výroba nových lustrů na velký sál,“ prozradil Sedláček.

Nové lustry budou podobně ve stejném duchu jako jsou ty ve foyer vedle hlavního sálu.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy