Sokolov: Opravy střechy na zimním stadionu pokračují (TV Západ)

Do střechy zimního stadionu v Sokolově, která byla před 10 lety za 150 milionů korun pořízena, zatéká. Město musí část nákladů na opravy hradit ze svého, většinou už má stavba po záruce.

dezinfekce

„Upozorňovali už na to dlouhodobě nejen správci objektu, tzn. Správa sportovního zařízení, ale i samotní hokejisté. Takže odbor Rozvoje města, konkrétně jeho technici se pídí po příčinách možného zatékání. Přitom, jak se dostáváme k základům střechy nebo jak poodkrýváme místa, která jsou nejvíce poškozená, tak zjišťujeme, že ne všechno bohužel před těmi devíti lety, alespoň zatím ty posudky, které máme, a i názory koneckonců odborných firem, které se na tom např. podílely jako subdodavatel, svědčí o tom, že ne všechno tam bylo úplně technologicky řešeno tak, jak řešeno mělo býti. A nás to hodně mrzí, protože teď do toho dáváme už vyloženě prostředky města. Tzn., že dodatek, který jsme schvalovali teď, tak už tam jsou práce za milion korun. Ještě jednou opakuji, jsme přesvědčeni o tom, že pokud se střecha udělá kvalitně, tak by měla vydržet určitě déle než devět let. Samozřejmě nechci mluvit o celé střeše, protože střecha nad zimním stadionem je obrovský kolos, a my budeme pevně věřit tomu, že ten milion korun by mohl být částkou konečnou a že ten problém, který se tam nyní vyskytl, je problémem posledním,“ popsal místostarosta Sokolova Jan Picka. 

Nebezpečí z poškozené střechy nehrozí, zatékání by ale mohlo poškodit drahé technologie.

„To bychom si vůbec nedovolili tam někoho pouštět. Spíše nás to mrzí z toho důvodu, že střecha neplní svoji funkčnost, ale teď myslím opravdu v uvozovkách pouze v tom, že tam na některých místech zatéká. V žádném případě to nejsou závady, které by jakkoliv narušovaly konstrukci nedejbože, aby ta střecha byla nějakým způsobem nebezpečná. To v žádném případě. To bych opravdu rád zdůraznil. Zkrátka chceme odstranit nepříjemné zatékání, které nám pak samozřejmě dělá škodu dole v kabinách. A my jsme tam teď investovali nemalé částky na to, abychom tam všude zavedli vzduchotechniku tak, jak má být, a šatny udělali pěkné, funkční a moderní. Samozřejmě, když nám tam chvíli na to začne zatékat, tak nás to mrzí,“ dodal Picka. 

Město chce situaci řešit i s původními dodavateli. V některých případech byly závady řešeny ještě v záruční době a došlo tak k jejímu prodloužení. Střecha zimního stadionu městu působila obtíže i v nedávné době, kdy hrozila korekce a penále kvůli chybě ve výběrovém řízení v objemu 240 milionů korun.  


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy