Sokolov: Odcizením peněženky způsobil poškozenému 40 tisícovou škodu

V neděli dne 10. června v odpoledních hodinách přijel 45letý řidič v Sokolově na místní čerpací stanici a při tankování si odložil svoji peněženku na tankovací stojan.

dezinfekce

K tomu však přišel z druhé strany 23letý muž s kanystrem, do kterého začal tankovat a při tomto si všiml odložené peněženky. Následně měl využít příležitosti a odcizit muži jeho peněženku i s finanční hotovostí, osobními doklady, kreditními a dalšími zákaznickými kartami. Odcizením peněženky měl způsobit poškozenému škodu v oznámené výši kolem 40 tisíc korun.

Díky dobré místní znalosti a vzhledem k trestní minulosti 23letého muže, se ho kriminalistům podařilo ještě téhož dne zadržet. Na Obvodním oddělení v Sokolově si poté vyslechl sdělení podezření ze spáchání přečinů krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Krádeže se dopustil i přesto, že byl v posledních třech letech za přečin krádež odsouzen Okresním soudem v Sokolově. V případě prokázání viny mu tak hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.

nprap. Kateřina Krejčí

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy