Sokolov: Obyvatelům Heyrovského ulice už slouží nové parkoviště

Nedostatek parkovacích ploch v Sokolově se snaží městský úřad systematicky řešit budováním nových parkovišť tam, kde je to možné.

dezinfekce

Lokalitou, kde nyní nová místa pro automobily vznikla, je část Heyrovského ulice v prostoru za úřadovnou České pošty. Stavba tady začala v první dubnové dekádě a v současnosti je už parkoviště k dispozici motoristům.

Termín stavby parkoviště se podařilo zkrátit, původně se s dokončením počítalo do srpna. Práce prováděla firma SWIETELSKY stavební s.r.o. a náklady dosáhly zhruba 3,8 milionu korun. Na novém parkovišti je 19 míst, z toho jedno je určeno pro zdravotně handicapované. Kromě vybudování parkoviště došlo také na úpravu s ním sousedící komunikace a výsadbou nové zeleně.

V Sokolově by měla letos vzniknout nová parkoviště ještě například na sídlišti Vítězná. Počítá se také s budováním dalších parkovacích ploch K + R (z anglického Kiss and Ride, česky Polib a jeď), umožňujících krátké zastavení nebo vyčkávání osobních vozidel například v blízkosti škol. A to u ZŠ B. Němcové a u ZŠ Pionýrů.


Zdroj: město Sokolov

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy