Sokolov: Nemají to lehké. Ve škole jsou ale příkladnými žáky

Místostarostka Renata Oulehlová společně s vedoucí odboru školství Barborou Bardonovou ve čtvrtek 19. října 2017 již potřetí předávaly zvláštní ceny pro žáky základních škol. Cílem je odměnit ty děti, které ve škole vynikají i přes složitou životní situaci, kterou může být například tělesný handicap, nebo jiné sociální znevýhodnění.

dezinfekce

Letos takto byli oceněni dva žáci základních škol v ulicích Boženy Němcové a Běžecké na základě nominací třídních učitelek.

Za první jmenovanou byl vybrán Dominik ze sedmé třídy se sportovním zaměřením.

„Dominik se i přes komplikovaný rodinný život velice zlepšil ve školním prospěchu, v některých předmětech dokonce až o dva stupně. Je to žák, který se velmi snaží a vyniká v řadě oborů,“ četla nominační text Barbora Bardonová.

Druhým odměněným je Honza, který navštěvuje praktickou třídu. 

„Honza býval velmi tichý, málomluvný až zakřiknutý. Díky praktické třídě se z něho stal sebevědomý, ctižádostivý a spolehlivý žák. Reprezentuje naši školu ve sportovních a vědomostních soutěžích a výrazně si za poslední dobu zlepšil prospěch,“ přednášela k druhému chlapci vedoucí odboru školství.

„Život nebývá jednoduchý, často už v dětství. Chceme, abyste věděli, že si ceníme vašeho přístupu a píle. Jsme na vás pyšní, pokračujte takhle dál,“ promluvila při předávání místostarostka Renata Oulehlová.

Obě třídy oslavily své spolužáky potleskem. Chlapci od města dostali knihu, čokoládu a peněžní poukaz v hodnotě 1 000 Kč na libovolný nákup v obchodním domě. Obě školy vede ředitelka Hana Hrubá, která se předání rovněž zúčastnila.


Zdroj: město Sokolov

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy