Sokolov: Napadli a okradli muže na cyklostezce

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání čtyř mužů ze Sokolovska. Dva muži ve věku 29 a 30 let byli obviněni ze spáchání přečinů ublížení na zdraví ve stádiu pokusu, krádeže, poškození cizí věci a výtržnictví. Dále byl 39letý muž obviněn ze spáchání přečinů krádeže a poškození cizí věci. Nejmladší, 27letý muž, byl obviněn ze spáchání přečinu krádeže.

dezinfekce

Tři obvinění muži ve věku 29, 30 a 39 let se měli během měsíce prosince a ledna vloupat do několika restauračních zařízení v Sokolově a jeho okolí. Ta měli nejprve prohledat a následně z nich odcizit například finanční hotovost, různý alkohol nebo limonády. Odcizit měli také několik sudů s nealkoholickými nápoji nebo basy piv. Odnést si měli i různé drobné občerstvení.

Stejní muži se měli vloupat i do počítačové prodejny a odcizit z ní různou elektroniku, kabely, náplně do tiskáren a další věci.

Devětadvacetiletý obviněný spolu s o rok starším obviněným měli na konci měsíce ledna ve večerních hodinách v Sokolově napadnout na cyklostezce muže. Nejprve na něj měli začít pokřikovat a když si jich muž nevšímal, měli jej obestoupit a fyzicky napadnout pěstmi. Při potyčce spadli na zem, kde napadání pokračovalo. Během toho měl napadenému vypadnout z kapsy mobilní telefon, který obvinění muži sebrali ze země a utekli. Muž poté musel vyhledat lékařské ošetření v nemocnici. Oba obvinění se tohoto jednání dopustili i přesto, že byli v posledních třech letech za přečin Výtržnictví odsouzeni.

Sedmadvacetiletý obviněný a devětadvacetiletý obviněný  mají na svědomí také krádeže v obchodech, kterých se měli dopustit během měsíce prosince a ledna v Sokolově. Z obchodů měli během prodejní doby odcizit různé oblečení nebo elektroniku.

Celková škoda odcizením věcí a poškozením majetku při vloupání byla předběžně vyčíslena na částku kolem 270 000 korun.

Muži ve věku 27, 29 a 30 let byli v posledních třech letech za přečin Krádež odsouzeni nebo potrestáni Okresním soudem v Sokolově. Na dva z nich policejní komisař podal podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí do vazby, který jej akceptoval. Na 30letého muže soudce uvalil vazbu. Následně byl policisty eskortován do věznice.

Třem obviněným mužům hrozí v případě prokázání viny trest odnětí svobody až na pět let. Nejmladšímu obviněnému hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.

nprap. Kateřina Krejčí



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy