Sokolov: Nakoupil, ale nezaplatil

Policisté z Obvodního oddělení Sokolov sdělili 40letému místnímu muži podezření ze spáchání přečinů krádež a poškození cizí věci.

dezinfekce

Podezřelý muž se takového jednání měl dopustit 21. října 2019 v Sokolově v místní prodejně s textilem a různým zbožím. Do již připravené cestovní tašky si měl z prodejní plochy obchodu nabrat kalhoty, svetry a další oděvní svršky v celkové výši kolem 6 tisíc korun. Prodejnu měl poté opustit bez zaplacení. Podezřelému muži to zřejmě nestačilo a následující den měl v odpoledních hodinách navštívit jiný obchod s oblečením. Zde ho místní prodavačka v prostorách převlékacích kabinek po chvíli oslovila s tím, co tam dělá. Podezřelý muž se dotazu zalekl a dal se na útěk. V tom mu bylo zabráněno uzavřením vstupních dveří. Muž měl ale opakovanými údery poškodit levnou část skleněné výplně dveří a vzniklou mezerou z prodejny utéct. Na ploše prodejny měl zanechat tašku, ve které byly připravené dva kusy oděvních svršků. Poškozením dveří způsobil společnosti škodu přesahující částku 30 tisíc korun.

V páchání trestné činnosti však není žádným nováčkem. Takového jednání se nedopustil poprvé. Za obdobný trestný čin byl v posledních třech letech odsouzen a to na základě trestního příkazu Okresního soudu v Sokolově.

Za výše uvedené jednání mu hrozí v případě prokázání viny až 3letý pobyt ve vězení.

prap. Eva Valtová
mjr. Bc. Kateřina Krejčí

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy