Sokolov: Nádraží prošlo rekonstrukcí za 25 milionů (TV Západ)

Budova sokolovského nádraží byla slavnostně předána po rekonstrukci do užívání v úterý 20. listopadu. Dvacetipětimilionovou investici Správy železniční dopravní cesty si mohli prohlédnout nejen zástupci investora, města a kraje, ale i cestující.

dezinfekce

Objekt slouží jako terminál pro železniční i autobusovou dopravu.

„Samozřejmě, že jsme v Sokolově opravdu šťastní, protože dlouhá léta jsme si přáli, aby se budova Českých drah zrekonstruovala a aby cestující měli opravdu důstojné zázemí a nejen cestující, ale i lidé, co zde pracují. Takže nám se splnil sen. Dnešním dnem je oficiálně hotovo,“ neskrývala radost starostka Sokolova Renata Oulehlová.

Rekonstrukční práce trvaly zhruba rok. Došlo ke kompletním změnám vnitřních dispozic tak, aby poskytly více pohodlí cestujícím. Prostory pro veřejnost jsou plně bezbariérové.

„Tak je to záležitost celkové rekonstrukce historické výpravní budovy v Sokolově. Samozřejmě je to záležitost hrubých stavebních prací, statické zajištění, fasáda, zateplení, výplně oken a dveří, zdravoinstalace, topení a vše ostatní, co s tím souvisí,“ vyjmenoval náměstek generálního ředitele SŽDC pro modernizaci Mojmír Nejezchleb. 

Sokolovské nádraží ještě čeká zabezpečení kolejí proti vstupu osob.

„Všichni, kdo v Sokolově žijí nebo všichni v regionu víme, že zde bohužel dochází k častému přecházení kolejí. Rozhodli jsme se společně s Českými drahami tomu zamezit. Teď prošlo, že odkupujeme drážní domek. Ten se bude demolovat z toho důvodu, aby zde mohl být plot, který povede po celé délce, kde občané přecházejí a kde bohužel už skončilo několik lidských životů,“ dodala Oulehlová.

Demolice bývalého drážního domku a vyčištění prostor vyjde na necelých 400 tisíc korun. Cenu za protažení stávajícího plotu ještě není známa. Hotovo by mohlo být v příštím roce. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy