Sokolov: Na sídlišti je nové parkoviště a lepší zastávka

Obyvatelé sídliště v ulici Závodu míru mají k dispozici nové parkoviště s kapacitou 18 míst. Užívat ho mohou od 12. prosince a vzniklo za více než dva miliony korun vedle pekárny a květinářství.

dezinfekce

Současně se stavbou parkovací plochy byla také upravena zastávka autobusů městské hromadné dopravy, kde vznikl takzvaný záliv z dlažebních kostek. Dokončení dalšího parkoviště je součástí dlouhodobé strategie s řešením nedostatku parkovacích míst v Sokolově.

Parkoviště vybudovala a zastávku upravila firma Videst, která byla vybrána na základě zadávacího řízení. Akce začala ve druhé polovině září a skončila tak, jak bylo plánováno. Tedy ještě v letošním roce. Z 18 nových parkovacích míst jsou dvě určena pro zdravotně handicapované. Autobusová zastávka, která patří k nejfrekventovanějším v Sokolově, byla upravena tak, aby autobusy neblokovaly provoz na silnici a místo kde zastavují, bylo odolnější vůči jejich váze. Proto byl záliv upraven dlažebními kostkami, protože původní asfalt se postupem času pod koly autobusů deformoval. Po dobu stavby měla veřejnost k dispozici náhradní autobusovou zastávku jen o několik pár metrů dál od původní.


Zdroj: město Sokolov

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
13.12.2019 18:00




0 +
 

Hlavní zprávy