Sokolov: Na Šenvertu bude hřiště s moderními herními prvky

Nové hřiště s moderními herními prvky bude sloužit již zanedlouho v městské části Šenvert. Jeho dominantou je unikátní multifunkční sestava Sirius od dánské společnosti Kompan, která je mimo jiné výrobce herního prvku Supernova.

dezinfekce

Ten je nově instalován v Areálu zdraví. Sestavu Sirius na Šenvertu doplňují ještě tři další malé herní prvky. Pro veřejnost by mělo být hřiště zpřístupněno nejdéle v závěru července.

Nové hřiště ve Školní ulici vybudovala firma Gartensta plus jako vítěz výběrového řízení a město na tento projekt vynaložilo 561 811 korun.

„Nové hřiště vzniklo jako náhrada za zrušené hřiště, které bylo za pneuservisem. Na tomto místě nemohlo dále zůstat, protože bylo v ochranném pásmu vysokého napětí. Nové hřiště mělo být původně dokončeno až v závěru srpna, ale zhotovitel jeho výstavbu urychlil,“ uvedla Hana Mertlová, vedoucí odboru správy majetku města Sokolov.

Multifunkční sestavu Sirius mohou využívat děti od šesti let. Umožňuje řadu aktivit přispívajících kromě zábavy také k rozvíjení obratnosti, koordinace či motorických dovedností. Podle Hany Mertlové město případně hřiště doplní ještě o další mobiliář. Určitě se tady co nejdříve objeví například lavičky a na podzim se počítá s výsadbou zeleně.


Zdroj: město Sokolov

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
12.07.2019 16:00




0 +
 

Hlavní zprávy