Sokolov: Na náměstí Budovatelů začne první etapa rekonstrukce chodníků

V pravé části náměstí Budovatelů (ve směru od OD Ural) začíná rekonstrukce chodníku. Půjde o první etapu této investiční akce města, která potrvá nejdéle do začátku prosince.

dezinfekce

Druhá etapa je připravena na jaro příštího roku, začít by měla zhruba od konce března a opraven při ní bude chodník na levé části náměstí. Během stavebních prací je třeba počítat s určitými omezeními, která se dotknou především parkování. Přístup do obytných domů i provozoven bude zajištěn.

„Chodníky už jsou opravdu v dosti špatném stavu a jsem ráda, že je dáme do pořádku tak, aby se po nich dobře chodilo,“ uvedla starostka Renata Oulehlová.

Opraveny budou chodníky podél bytových domů po obou stranách náměstí. Součástí prací je i napojení svislých dešťových svodů do veřejné kanalizace. Stavba je rozdělená na dvě etapy. První etapu tvoří chodník na pravé straně náměstí při pohledu na Městský dům kultury. Předmětem opravy této etapy je vyspravení podloží a pokládka původní zámkové dlažby. Druhou etapu tvoří chodník na levé straně. V rámci druhé etapy dojde k vyspravení podloží a pokládce nové žulové dlažby stejného vzhledu jako je v ul. 5 května. Náklady na akci se pohybují kolem tří milionů korun a zhotovitelem je společnost SWIETELSKY stavební, s. r. o., která byla vybrána na základě zadávacího řízení.

MP Sokolov k této rekonstrukci uvádí.
V pravé části náměstí Budovatelů (ve směru od OD Ural) začíná rekonstrukce chodníku. Půjde o první etapu této investiční akce města, která potrvá nejdéle do začátku prosince. Městská policie upozorňuje, že od 13. září bude v souvislosti s rekonstrukcí chodníku platit zákaz zastavení na náměstí Budovatelů ve vyznačené části (viz foto). Vozidla, která zde budou parkovat, bude nucena Městská policie Sokolov odtáhnout.


Zdroj: město Sokolov
           facebookové stránky MP Sokolov


Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy