Sokolov: Na nábřeží Petra Bezruče město vysadí nové stromy

Se stavebními úpravami v ulici Petra Bezruče přijde do konce srpna několik omezení a změn v rámci vylepšení komunikace, parkování a v neposlední řadě i obnovy zeleně.

dezinfekce

V pondělí 9. dubna byla ulice předaná do rukou stavební firmy KV-Realinvest, s.r.o., která své práce zahájí 16. dubna. Omezení se týkají úplné uzavírky ulice, přičemž vjezd pro jednotky IZS bude umožněn přes ulici 5. května a náhradní parkování realizováno na náměstí Budovatelů. Současně existuje reálná možnost, že v tomto týdnu započne zároveň kácení stromů lemujících nábřeží. K této skutečnosti dojde vzhledem k neperspektivnímu stavu dřevin, které disponují sekundárními korunami, jejich životnost je tím pádem minimální. Navíc kořenový systém současných stromů deformuje vozovku, silniční obruby a narušuje zároveň betonovou stěnu povodí, což by mohlo v budoucnu zapříčinit zborcení nábřežní zdi.

O tom, že k dočasnému rozšíření parkovacích míst dojde na náměstí Budovatelů jsme vás informovali zde.

Na místě vykácených stromů budou vysázeny dřeviny nové a vhodnější. Po pečlivém uvážení vybral odbor životního prostředí beztrnou odrůdu dřezovce (Gleditsia triacanthos, kultivar Skyline), který svou velkou korunou z kapradinových listů bude vytvářet ideální stín a vlhkost, jako bezkvětá dřevina navíc nebude vznikat nepořádek opadem. Na druhém břehu bude současně opraven chodník a rovněž vysázeno šest nových dřezovců.

Do konce srpna tak vznikne v ulici Petra Bezruče třicet pět nových komfortních parkovacích míst a stromová alej z perspektivních dřevin.


Zdroj: město Sokolov

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy