Sokolov: Na Čurdě si letos vedlo nejlépe karlovarské Déčko

Divadlo bez zákulisí Sokolov ve spolupráci s Městským domem kultury Sokolov a Městem Sokolov pořádalo 17. ročník Sokolovské čurdy, přehlídky určené pro ochotnické divadelní soubory z celé České republiky.

dezinfekce

Do Sokolova letos přijelo se svými představeními šest amatérských souborů, z našeho kraje se na jevišti městského divadlo představilo Divadelní studio D3 z Karlových Varů. A to také posbíralo dvě ze tří udělovaných ocenění.

Cenu Františka Zborníka, Velkou Sokolovskou čurdu, získal Jiří Hnilička za roli dirigenta Bělohlávka ve hře Srnky z Divadelního studia D3 Karlovy Vary. Zlatého vrtíka Vaška Junka za tvůrčí přístup ke scénografii obdržel Klub mladých Česká Lípa, který uvedl hru Kluci od Mississippi. Ozvěny Sokolovské čurdy neboli certifikát na večerní představení v sokolovském divadle získala hra Srnky (Divadelní studio D3 Karlovy Vary). K přehlídce patřily i semináře k jednotlivým představením, kterých se v případě zájmu mohli účastnit i „neherci.“ A co je to vlastně čurda? Je to divadelní výraz pro malou roli.

Fotografie k Sokolovské čurdě naleznete na stránkách města Sokolov - zde.

O konání Sokolovské čurdy jsme vás informovali zde.


Zdroj: město Sokolov

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy