Sokolov: Na Baníku se opravuje hlavní hrací plocha (TV Západ)

Dlouho očekávaná rekonstrukce hlavní hrací plochy fotbalového Baníku Sokolov je v plném proudu. Akci za 11 milionů spolufinancuje více subjektů. Podle plánu se v dalším druholigovém ročníku má zahájit domácí utkání na zcela novém trávníku.

dezinfekce

„Tento projekt byl již několikrát v minulosti odložen. My jsme také, co jsme nastoupili do funkce, dostali i nabídku na to, a požadavek fotbalistů konec konců tak zněl, že by byli rádi, kdyby tato tráva byla i vyhřívána, aby se dala pohodlně používat i v zimním období. Nicméně vedení města i zastupitelstvo nakonec po všech možných konzultacích došlo k závěru, že přece jenom to vyhřívání je nad naše možnosti a neviděli jsme v tom úplně smysl té rekonstrukce. Samozřejmě ale, co jsme rádi přivítali, to byla pomoc soukromé společnosti - největšího zaměstnavatele v regionu, Krajského úřadu a samozřejmě konec konců i pomoc města. Nakonec jsme dali do kupy výslednou částku 11 milionů korun. Po několika desítkách let jsme konečně přistoupili k tomu, že druhá fotbalová liga v Sokolově, si zaslouží lepší podmínky pro fotbalisty, a to nejenom pro dospělé – A mužstvo, ale i samozřejmě pro dorost a žáky. Rozhodli jsme se, že nový trávník tady v Sokolově bude,“ popsal starosta Sokolova Jan Picka.

Fotbalisté už nadále nemohli prodlužovat výjimku Komise pro stadiony a hrací plochy kvůli špatné kvalitě trávníku.

„V prodloužení už jsme druhým rokem.  Právě od zmiňované Komise pro stadiony a hrací plochy jsme měli ohodnocení D. A „déčko“, jak říkáte správně, je ohodnocení, které znamená nezpůsobilý terén pro fungování a hraní druhé ligy,“ potvrdil ředitel klubu Tomáš Provazník.

Los nadcházející fotbalové sezóny byl k domácímu týmu milosrdný, a tak bude první domácí utkání zároveň premiérou nového trávníku.

„První dvě kola druhé ligy máme dané losem na venkovní hřiště soupeře. Třetí kolo – tzn. první domácí, budeme hrát na městském stadionu v Sokolově. Rekonstrukce je termínově naplánována tak, abychom to v těchto termínech všechno stihli bez problémů,“ dodal Provazník.

Investice do celého sportovního centra budou pokračovat.

„Areál TJ Baník Sokolov, jak je znám, tak je samozřejmě velice rozlehlý. Není to v žádném případě poslední část. Možná dílčí poslední část, co se týče fotbalistů. My teď ale momentálně zvažujeme, že odkoupíme také nafukovací tenisovou halu. Tzn., že i tenisté budou mít své vlastní zázemí. Určitě se to pozitivně promítne do jejich hospodaření a do toho, že pak budou moci trénovat za mnohem nižších nákladů, alespoň, co se týče hodinového pronájmu. Také se momentálně zpracovává projekt na nové zázemí pro tenisty – měly by tam být nové šatny, tribuna, apod. V neposlední řadě do tohoto areálu patří také zimní stadion. Zde už je zastupitelstvem schválena částka. Momentálně se budeme zabývat tím, kdy přejdeme k realizaci, a mladí hokejisté se mohou těšit na to, že opravíme jejich kabiny,“ prozradil Picka.

V nedávné době se na Baníku zrealizovalo například víceúčelové tréninkové hřiště nad ubytovnou nebo hřiště pro děti. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy