Sokolov: Muzeum připravilo dva zajímavé projekty

V přízemí zámku je k vidění výstava - Pobočky se představují, která přibližuje Hornické muzeum Krásno, Důl Jeroným a Štolu č. 1 v Jáchymově včetně objevených pokladů. Události spojené s letopočty zakončenými osmičkou pak připomíná výstava v prvním patře zámku s příznačným názvem Sokolovské osmičky.

dezinfekce

V rámci prvně zmiňované výstavy se návštěvníci seznámí s jednotlivými pobočkami Muzea Sokolov. Mimo jiné se dozví bližší informace o výstavbě vstupního objektu k cínovému dolu Jeroným nebo o nově zbudovaném zázemí Štoly č. 1. K nejzajímavějším exponátům, které lze na výstavě spatřit, patří bezesporu nálezy právě z dolu Jeroným. K vidění jsou zbytky starých důlních výdřev, odvodňovací korýtka nebo unikátní keramický pohárek z období třicetileté války. Nechybí ani figuríny horníků a ukázky jejich vybavení.

Druhá výstava přibližuje události spojené s letopočty zakončenými osmičkou, jako je například poničení zámku Švédy či založení místního pivovaru. Kromě obrazového materiálu je doplněna i o sbírkové předměty a nabízí tak zajímavý pohled do historie Sokolovska. Obě akce potrvají až do 7. října letošního roku. Muzeum je pro návštěvníky otevřeno od středy do neděle, vždy od 9 do 12 a od 13 do 17 hodin. Více informací najdete na internetových stránkách příspěvkové organizace Karlovarského kraje - viz zde

Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 17.07.2018 15:00




0 +
 

Hlavní zprávy