Sokolov: Mladíka napřed vydírali, poté napadli několika údery

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání dvou mužů ve věku 21 a 23 let, které obvinili ze spáchání zločinu vydírání a přečinů výtržnictví a krádež ve stádiu pokusu. Dále obvinili i mladistvého ze spáchání provinění stejných trestných činů.

dezinfekce

V polovině července v nočních hodinách měli obvinění přistoupit v Sokolově k vozidlu, ve kterém seděl 20letý mladík. Nejprve se měli snažit s mladíkem navázat kontakt přes okénko. Když se jim to nedařilo, měl jeden z nich otevřít dveře u spolujezdce a následně se dotazovat řidiče, zda by je nesvezl. Když odmítl a zavřel dveře, měli mu začít vulgárně nadávat. Následně muž vystoupil z vozidla a začal odcházet směrem ke svému bydlišti. V tu chvíli ho měli obvinění obestoupit a začít mu vyhrožovat, že pokud je neodveze, tak ho zbijí. Vulgárně mu měli opět nadávat, strčit do něj tak, až mu upadli z ruky klíče od vozidla, které si následně zvedl a dal do kapsy. Obvinění ho měli dále pronásledovat a pokusit se mu odcizit klíče z kapsy. Poté jej měli fyzicky napadnout několika údery do hlavy a těla. Nejmladší z nich poté z místa utekl a další dva obvinění měli 20letého mladíka dále fyzicky napadat údery a kopy. Z obavy z pokračujícího napadání poté mladík vyhověl jejich požadavku a odvezl je, kam chtěli. Zranění napadeného mladíka si vyžádalo lékařské ošetření v nemocnici.

Nejstarší z obviněných se dopustil krádeže ve stádiu pokusu i přesto, že byl v posledních třech letech za stejný trestný čin odsouzen.

V případě prokázání viny hrozí dvěma obviněným trest odnětí svobody až na osm let. Mladistvému hrozí trest odnětí svobody vzhledem k jeho věku o polovinu nižší.

nprap. Kateřina Krejčí

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy