Sokolov: Mirákl ovládl taneční skupinu roku

Po získání titulu Czech Dance Masters (nejúspěšnější choreografie v rámci soutěže České taneční organizace) se tanečníkům Miráklu více než dařilo v tour Taneční skupina roku. O tom, že tento titul (uděluje se v jednotlivých věkových kategoriích napříč všemi tanečními styly) obdrží hned dvakrát v jediném dni, se jim ani nesnilo.

dezinfekce

Nejdříve zvítězila jejich nejmladší třída s choreografií Home v baby kategorii a tento titul tak obhájila z minulého roku. V hlavní dětské kategorii poté nejdříve získala titul Mistrů České republiky choreografie Pod křídly andělů, a následně i toto vystoupení bylo oceněno odbornou mezinárodní porotou, ve které usedla i producentka Broadway Dance Centra z New Yorku Bonnie Ericson nebo režisérka nejúspěšnější televizní soutěže na světě So You Think You Can Dance Pam Chancey a plno dalších osobností tanečního světa, jako nejlepší.

Choreografie Miráklu vznikají pod taktovkou vedoucí skupiny Andrey Burešové a trenérky a choreografky Markéty Vajdíkové. Kdy následně obě uvádějí.

„Obrovská radost a neskutečné emoce, které po tomto vyhlášení nastaly, byly neutichající. Hlavní cenou od partnera soutěže je týden v Aquaparku Čestlice pro všechny tanečníky choreografie a trenéry společně s pronájmem tréninkového sálu. Už se těšíme nejenom na tobogány, ale vybíráme také lektory, které si sem pozveme,“ přiblížila Burešová. 

„Důležité je nejen výběr tématu, ale i jeho zpracování, vhodná hudba a její aranže, kostýmová výbava. A nejdůležitější je asi to, abychom měli tanečníky, kteří choreografii budou reprodukovat tak, jak si to představujeme. Tedy s technickou čistotou a hlavně s láskou k tanci jako takovému. Tu se snažíme v dětech probouzet již od útlého věku. A ve chvíli, kdy za vámi přijdou takové osobnosti jako je Bonnie Ericson nebo Pam Chancey a obdivují naši práci s dětmi, tak víme, že jdeme tím správným směrem,“ dodala Vajdíková. 

Zdroj: město Sokolov


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy