Sokolov: Městská policie má kontaktní místnost na nádraží (TV Západ)

Letitá snaha města Sokolova o řešení pocitu bezpečí ve městě získala v nedávné době další díl do mozaiky opatření. Ve zrekonstruované budově nádraží mají od nynějška společnou služebnu Městští strážníci spolu s Policií ČR. K jejímu slavnostnímu předání došlo ve středu 22. ledna.

dezinfekce

„Já jsem velice ráda, že se podařilo tuto služebnu otevřít. Protože, opravdu se nacházíme v lokalitě, která podle pocitu bezpečí vychází nejhůře. Trestná činnost – zvýšený nápad tady není, ale srocují se nám zde občané, kteří opravdu vyvolávají u ostatních pocit takového diskomfortu. Služebna bude k dispozici jak pro městskou, tak pro státní policii – Policii ČR. Jeden den v týdnu, ve středu, zde budou dvě hodiny pro veřejnost, takové kontaktní místo. Ale pohyb policistů zde opravdu bude zvýšený. Slibujeme si od toho, že čím více uniformovaných příslušníků tu bude, tím větší nechuť bude těch občanů, kteří se zde srocují a srocovat se nemají,“ popsala starostka Sokolova Renata Oulehlová. 

Situaci dobře zná i současný hejtman a radní města Petr Kubis, který se ještě jako velitel Městské policie v Sokolově podílel na řadě preventivních programů.

„Jsem rád, že i město vynaložilo nemalé finanční prostředky. Máme zde nejvíce kamerových bodů. Toto je další krok k tomu, aby se zde lidé cítili bezpečněji. Myslím si, že je to o prevenci. Pokud je zde kontaktní místo městské policie, kam bude docházet i Policie ČR, tak se to velmi rychle dostane do podvědomí všech, kteří zde např. nějakým způsobem chtějí rušit veřejný pořádek. Nicméně to ale neznamená, že zmizí strážníci z ulic. Jejich práce bude být hlavně v této lokalitě vidět, být na ulici a toto místo využívat k tomu, aby mohli komunikovat s občany právě ve dnech, kdy jsou stanovené úřední hodiny, a mohli s nimi probrat věci, které je tíží, trápí a přenášet ty informace dál,“ uvedl Kubis. 

Opatření ke zlepšení situace v lokalitě budou pokračovat.

„My jsme opravdu začali vykupovat domy, které byly v dezolátním stavu. Takže stana, která patřila drahám, je vykoupená, už se zdemolovala. Další demolice domu bude probíhat u Správy sociálního zabezpečení a bude tam vybudováno parkoviště. Měli jsme jednání s majiteli domu v této ulici, kde jsme se domlouvali, že pokud se objeví nějaký dům, který by byl na prodej - jak oni, tak i město, se budeme snažit to vykoupit. Náš největší cíl je, aby jednou se tato ulice vrátila tam, kde byla - bývala to výkladní skříň města Sokolova,“ dodala přání Oulehlová. 

Na místě po demolici prázdných nádražních objektů vznikne parkoviště s 85 místy. 

Projekt parkoviště:
https://www.sokolov.cz/urad/odbory/odbor_rozvoje_mesta/projekty/parkoviste-v-ulici-nadrazni--40613 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy