Sokolov: Město tradičně uctí památku válečných veteránů

Na čtyřech pietních místech v Sokolově uctí v pondělí 11. listopadu zástupci města památku válečných veteránu. Na toto datum totiž připadá Den válečných veteránů, který si připomíná celý svět.

dezinfekce

Pietní akt se v Sokolově uskuteční od 9 hodin. Květiny budou položeny u pomníku bojovníka od Sokolova, k pamětní desce na Starém náměstí, pamětní desce na Základní škole v ul. Rokycanova a k památníku sovětských zajatců v Hornické ulici.

Den válečných veteránů - 11. listopad je den věnovaný památce válečných veteránů. Slaví se celosvětově jako Den veteránů nebo Den vzpomínek. Od listopadu2001 je tento významný den připomínán i v České republice. Den 11. listopad byl vybrán symbolicky, neboť tohoto dne roku1918 bylo ve vlakovém voze v Le Francport u severofrancouzského města Compiégne podepsáno příměří mezi Spojenci a Německem, jímž byly na západní frontě ukončeny boje 1. světové války. Hlavními signatáři příměří byli vrchní velitel spojeneckých sil maršál Ferdinand Foch a německý zástupce Matthias Erzberger.


Zdroj: město Sokolov

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 10.11.2019 12:30




0 +
 

Hlavní zprávy