Sokolov: Město protnou spanilé závody na koních Endurance

Organizace Živé Sokolovsko z.s. pořádá první ročník vytrvalostních závodů na koních Endurance Sokolov. Konají se v sobotu 29. července 2017.

dezinfekce

Doprovodný program je připravený už na pátek 28. července 2017. Od 17 hodin zahraje country kapela Druhá liga (změna programu). Vstupné je dobrovolné. Výtěžek organizátoři věnují na dobročinné účely.

„Ten, kdo bude chtít přispět, podpoří sbírku pro tělesně handicapovanou Natálku Hajdovou ze Starého Sedla. Výtěžek bude použit na úhradu léčebného fyzioterapeutického pobytu,“ řekla pořadatelka Iveta Műllerová.  

Součástí sobotního Národního závodu ve vytrvalostním ježdění na koni je Oblastní mistrovství Karlovarské oblasti. Trasy jsou dle kategorie jezdců od hobby 20 a 40 kilometrů, přes oficiální soutěže 40, 60 a 80 kilometrů.

„Trasa povede ze Starého Sedla, okolo jezera Michal, přes Hruškovou, tedy krásnou krajinou CHKO Slavkovský les, přes Nadlesí a Dvory zpět do Starého Sedla. První závodníci se postaví na start v 6:30 ráno, poslední kategorie kolem poledne. Oficiální vyhlášení celého závodu bude dle dojezdů všech jezdců, okolo páté až šesté odpoledne,“ dodala organizátorka.

Koncert i závod mají zázemí na pravé louce před obcí Staré Sedlo u Sokolova. Všichni jsou srdečně vítáni. Pořadatelé prosí diváky o maximální opatrnost při pohybu v zázemí závodu, nerušení koní i jezdců.

Základní informace o vytrvalostních soutěžích (endurance) naleznete zde.


Zdroj: město Sokolov


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy