Sokolov: Město poděkovalo strážníkům za záchranu života

Začátek března byl pro strážníky a asistenty z městské policie mimořádně pestrý. Pomohli zachránit lidský život, objasnili krádež mobilního telefonu a nachytali vykradače aut. Představitelé města i vedení městské policie aktérům osobně poděkovali.

dezinfekce

První z příběhů se odehrál v pondělí 5. března. Dva mladíci duchapřítomně přivolali městskou policii, když si všimli ženy v bezvědomí v uzamčeném autě. Konečný zásah strážníků skutečně zachránil dotyčné život, když se jim masáží srdce podařilo ženu oživit. Zásah zachytily i městské kamery a čin všech dotyčných na sociální síti ocenily stovky lidí.

O tomto jsme vás informovali zde.

„Cítím respekt, úctu a děkuji všem, kteří pomohli zachránit to nejcennější, lidský život,“ řekla místostarostka Renata Oulehlová.

Společně se starostou Janem Pickou poděkovala také asistentům prevence kriminality. Ti díky dlouhodobému působení v terénu, zejména v lokalitách, kde žijí sociálně slabé rodiny, přispěli ke spravedlnosti v závěru týdne. Nejprve odhalili mladíka, který obelhal mladšího spolužáka a sebral mu mobilní telefon. Celou věc předali Policii ČR, která bude prošetřovat, zda by se jednalo o trestný čin, v případě, že by dotyčný mladistvý byl trestně odpovědný. Odcizený mobil se nicméně malému chlapci vrátil. Další úspěšný zásah si pak asistenti připsali, když v Nádražní ulici přistihli přímo při činu muže, který se vloupal do cizího vozidla.

O vloupání do vozidla jsem informovali zde.

„Nutno dodat, že asistenti opět jednali na základě vlastní znalosti prostředí, kdy poznali, že v zaparkovaném autě nesedí jeho majitel. Oceňuji, jak sehraný tým na městské strážnici máme,“ chválila asistenty i kolegy strážníky vedoucí oddělení prevence městské policie Hana Procházková.

Za Sokolov jim poděkovali starosta Jan Picka, místostarostka Renata Oulehlová a velitel městské policie Petr Procházka.


Zdroj: město Sokolov


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy