Sokolov: Město opraví další interiéry Hornického domu

Do rekonstrukce interiérů Hornického domu, kde sídlí Městský dům kultury Sokolov a Sokolovské infocentrum, letos putují 2,3 milionu korun. Jedná se o další etapu postupné investice do kulturní památky.

dezinfekce

Město si v minulosti nechalo vypracovat projekt, který předkládá generální opravu historické dominanty za 300 milionů korun z dílny Ateliér Soukup. Na tak nákladnou realizaci se ale nepodařilo sehnat peníze. Dokument tak slouží jako předloha k dílčím pracím. Letos je na řadě takzvaný Malý sál. Jeho úpravy vychází z projektové dokumentace architektky Olgy Růžičkové.

„Jde o jedno z míst, které pamatuje historii a stejně jako jsme před několika lety rekonstruovali Hudební klub mladých, dostane novou podobu právě i Malý sál. Vyměníme elektroinstalaci, opravíme sociální zázemí, odstraníme zašlé stropní podhledy, položíme nové parkety a koupíme také moderní mobiliář,“ naznačil nový vzhled starosta Jan Picka.

Práce už začaly a hotovo by mělo být do poloviny prosince. V lednu totiž naplno startuje plesová sezona, a tak je nutné mít veškeré prostory k dispozici. 

Město si je vědomo, že na svou rekonstrukci rovněž čeká Velký sál. I tady bude pravděpodobně nutné jít postupnými kroky.

„Zatímco tady mluvíme o částce dva miliony korun, v případě společenského sálu to odhaduji na desítky milionů korun. Bude nutné modernizovat zázemí pro zvukovou i světelnou aparaturu, zázemí pro účinkující, a to už nemluvím o posezení. Pravděpodobně to ale nedokážeme najednou,“ pokračoval starosta.

Do které části budovy bude město investovat příští rok, zatím není jasné. 


Zdroj: město Sokolov


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy