Sokolov: Mateřídouška otevře do konce roku nové moderní centrum

Přestavba bývalé školní družiny na denní stacionář Mateřídoušky, o.p.s. v Sokolovské ulici úspěšně pokračuje.

dezinfekce

Generální rekonstrukce za 20 milionů korun je téměř hotová a dělníci pomalu zahájí vnitřní práce. Hotovou budovu, jejíž rekonstrukci financují dotace iROP, majitelé převezmou v srpnu.

V denním centru Mateřídouška, o.p.s. pečují o klienty s různými tipy tělesného a mentálního postižení. Hlavní působiště je v Chodově a do konce roku vznikne pobočka právě v Sokolově. Město pro tyto účely organizaci věnovalo objekt bývalé družiny. Za vším stojí manželé Bráborcovi, kteří centrum založili již v roce 2007.

Práce na generální rekonstrukci objektu začaly loni v prosinci.

„Vyměnili jsme od elektroinstalace po odpady úplně vše, zůstaly jen obvodové zdi,“ řekl Pavel Bráborec s tím, že půjde o velmi moderní a komfortní zařízení. 

Budou zde k dispozici snoezelenový pokoj s řadou relaxačních a terapeutických prvků, dále masáže, oční rehabilitace, vodoléčba a další speciální techniky.

„Úplně nejdůležitější pro naše imobilní, nebo těžce pohyblivé klienty, a těch je převaha, je závěsný, kolejnicový systém Roomer, díky kterému se klient může v pohodlném vaku pohybovat po celé budově,“ vysvětluje Věra Bráborcová.

„Pacient se přemístí stejnoměrnou silou, už samotná poloha na něj působí rehabilitačně a nakonec to ulehčí práci i personálu,“ popsala další výhody.

„Jsem nadšený tím, co tady vzniká a jsem velmi příjemně překvapen rozlehlostí a vymoženostmi, které tady budou klienti i pracovníci mít k dispozici. Není pochyb o tom, že o klienty bude nadstandardně postaráno,“ komentoval prohlídku, zatím ještě staveniště, starosta Jan Picka.

„To, co jsme dnes viděli, nás přesvědčilo o tom, že Mateřídouška otevírá další výkladní skříň sociálních služeb. Smekám před Bráborcovými za to, co dokázali,“ doplnila místostarostka Renata Oulehlová.

Bráborcovi plánují zprovoznění postupně, aby si klienti na sebe vzájemně a nové prostředí zvykli. Kapacita zařízení bude 40 pacientů. V současné době hledají nové zaměstnance, zejména pracovníky v sociálních službách a rehabilitační pracovníky.

Další informace jsou k dispozici na stránkách zde.


Zdroj: město Sokolov

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy