Sokolov, Maďarsko: Orientační běžci úspěšně reprezentovali město

O prázdninách vyrazila skupina 15ti orientačních běžců Baníku Sokolov na 5ti denní mezinárodní závody Hungaria Cupa do Maďarska. V městečku Orfű na jihu Maďarska změřili síly se světovou konkurencí z celkem 20 zemí.

dezinfekce

Obtížnost jednotlivých etap odpovídala významu tohoto klání, které bylo zařazeno do světového rankingu. Pro běžce v mládežnických kategoriích to bylo navíc první seznámení se specifickými terény plnými terénních závrtů, prudkých strží a hustého podrostu v listnatých lesích. Závody navíc provázelo po celou dobu prakticky tropické vedro. Přesto se naši závodníci ve světové konkurenci neztratili. V kategorii starších žáků si vedl nejlépe Olda Kohoutek. Ten dokonce po třech etapách sahal po medailovém umístění, ale nakonec doběhl na celkovém 8. místě. Mladší i starší dorostenci již tak úspěšní nebyli. Starší dorostenci si vedli o něco lépe a doběhli celkově ve druhé desítce v pořadí - Adam Solomko 16. místo, Jan Hejduk 18. místo. Mladší dorostenci prakticky všichni doběhli ve třetí desítce. Zdeněk Hejduk obsadil celkové 20. místo, Petr Lill a Lucie Vítová 22. Místo. 

Z dospělých si vedl tradičně nejlépe Karel Rambousek ml. Ten i přes nepříjemné bolestivé zranění dosáhl nejlepšího klubového umístění, když v kategorii nad 35 let doběhl celkově sedmý. Druhým nejlepším klubovým výsledkem u dospělých bylo 13. místo Jany Hejdukové v kategorii žen nad 40 let. V B kategorii mužů doběhl Lukáš Knepr celkově na 20. místě, na stejnou příčku dosáhl v kategorii nad 45 let Oldřich Kohoutek st. A v kategorii mužů nad 70 let doběhl Dieter Schimm na celkovém 15. místě.


Zdroj: město Cheb

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 30.08.2017 15:00




0 +
 

Hlavní zprávy