Sokolov: Ligneta chce zdražit jízdné, město je proti (TV Západ)

Od 1. listopadu má v sokolovské MHD platit nový ceník. V něm dopravce – společnost Ligneta - značně navýšil cenu za přepravu a město Sokolov se o této skutečnosti dozvědělo neoficiální cestou.

dezinfekce

„Ta situace kolem Lignety je pro nás trošku nepochopitelná, protože bez nějakého upozornění Ligneta vydala ceník, který se k nám dostal opravdu z jiných zdrojů, ne od Lignety, kde podle jejich vyjádření se navýší cena jízdného o jakýsi poplatek za vjezd na autobusové nádraží, na terminál. Nás to velice překvapilo. Ještě více nás překvapila placená inzerce, která vyšla od Lignety v sobotním deníku Sokolova. Samozřejmě podnikáme kroky, řešíme to s právnickou firmou, která nás provedla celým koncesním řízením a určitě dál budeme s Lignetou řešit další postup,“ uvedla starostka Sokolova Renata Oulehlová.

O stanovisko jsme požádali také zástupce dopravce. Jednatel společnosti Ligneta Petr Schmid nechtěl situaci komentovat s ohledem na probíhající jednání. Další kolo by mělo proběhnout 8. října. 

Za MHD platí město Sokolov zálohově každý měsíc zhruba 838 tisíc korun. Každé čtvrtletí je vyúčtování podle skutečného počtu najetých kilometrů. Novou smlouvu uzavřelo město 1. ledna 2019. Za první pololetí činí úhrada 6,1 milionu korun. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy