Sokolov: Krejcarová lávka bude uzavřena do doby, než ji nahradí nová

Přes řeku Ohři se od září po Krejcarové lávce už nedostanete. A to až do února roku 2020, kdy by mělo být otevřené nové přemostění spojující centrum Sokolova s lokalitou Jižní lom. Důvodem uzavření je výstavba nové Krejcarové lávky včetně demolice stávající.

dezinfekce

Podrobnosti o stavbě najdete v projektech odboru rozvoje města nebo se můžete informovat na odboru rozvoje města. Náhradní trasa pro návštěvu Jižního lomu je vedena přes ulici Kraslická (u Wielandu), směrem na Citice do kempu Dronte. Za vzniklé komplikace se město omlouvá.

Nová ocelová konstrukce přetne říční koryto řeky Ohře v místě současné betonové mostní konstrukce, která už vykazuje závažné stavební poruchy a bude celá odstraněna.

„S bouráním staré lávky se začne ve směru od Jižního lomu, tedy z levého břehu řeky. V některých fázích stavebních prací je třeba počítat se zvýšeným hlukem,“ uvedl Jan Procházka z odboru rozvoje města.

Náklady na nové přemostění vodního toku se vyšplhají na 58 milionů korun, z toho 56 milionů korun bude hrazeno Ministerstvem financí z programu Koncepce řešení ekologických škod vzniklých před privatizací hnědouhelných těžebních společností v Ústeckém a Karlovarském kraji. Kvůli stavbě dojde k částečnému omezení sjízdnosti řeky a cyklostezky. Krejcarová lávka vytváří nezbytnou spojnici mezi městem Sokolov, rekreační zónou Jižní lom, sítí cyklostezek a jezerem Medard.


Zdroj: město Sokolov

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy